Winsum

De inventarisatie (vraagbundeling) in Winsum is op 15 mei 2018 gestart en op 27 juli 2018 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

Voor de aanstaande bouwvak zijn alle nog openstaande glasvezel huisaansluitingen gerealiseerd. De masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst en actief en alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze masten zijn aangesloten. Op deze adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

Ten oosten van Winsum werken we aan het realiseren van de huisaansluitingen.

Ten westen van Winsum, en in Middag-Humsterland, werken we nu aan het blazen van glasvezel en het maken van de huisaansluitingen.

Werkzaamheden Snel Internet Groningen Inblazen Glasvezel

Waar het leggen van onze oranje mantelbuizen is afgerond, kunnen we starten met het inblazen van glasvezel. Hierbij zet de aannemer met een compressor luchtdruk op de buis. Met een blaasmachine voert hij de kabel in.

Mast Adorp actief

Deze week is de mast in Adorp geactiveerd. Dat betekent dat de glasvezel naar de mast is gegraven en het signaal via de lucht wordt getransporteerd om de moeilijk bereikbare adressen te voorzien van snel internet.

Daarmee start deze week ook de schouw van deze adressen.

Plaatsing mast Adorp

Werkzaamheden Adorp

Het was vandaag mooi weer en dat levert mooie plaatjes op. De mast in Adorp is vandaag geplaatst om de bewoners te voorzien van snel internet waar geen glasvezel mogelijk is.

Spectaculaire boring Reitdiep - Garnwerd

Het heeft enorm veel voeten in de aarde gehad in de voorbereiding maar deze week was het eindelijk zover! De boring onder het Reitdiep ter hoogte van Garnwerd is een feit. De boring heeft een lengte van maar liefst 350 meter, ligt op 26 meter diepte en verbindt de gemeente Het Hogeland met de gemeente Westerkwartier.

Mast Schouwerzijlsterweg

Om ook de bewoners in de uiterste hoeken van onze provincie te bereiken maken we naast glasvezel ook gebruik van radioverbindingen. Om deze radioverbindingen te realiseren worden in de hele provincie masten geplaatst. Twee weken geleden is de mast aan de Schouwerzijlsterweg geplaatst.

Voortgang

In het buitengebied van Eenrum zijn er al tientallen woningen die genieten van snel internet! Ook alle bij overige aangemelde adressen in de voormalige gemeente Winsum is de realisatie gestart.
Op een aantal plekken, bijvoorbeeld bij Garnwerd, moeten er nog belangrijke boringen plaatsvinden waardoor deze achterliggende adressen pas later aangesloten kunnen worden. De desbetreffende bewoners zijn hier van op de hoogte gebracht.

Planning realisatie

Het noordelijke deel van Winsum in voor het einde van 2019 actief!
De fundatie van de verdeelkast voor het zuidelijke deel van Winsum is deze week geplaatst. Begin 2020 gaat deze live en dan kunnen ook de adressen in zuidelijk Winsum geactiveerd worden.

Wilt u weten in welk realisatie gebied u woont? Kijk dan op deze pagina.

Update realisatie

De woningen in de bovenste helft van Winsum zijn aangegraven en de eerste verbindingen van Winsum zijn in gebruik! Onderste gedeelte van de gemeente is wat vertraagd. Dit komt doordat dit gebied eerst onder de gemeente Winsum viel maar door de herindeling gewijzigd is naar de gemeente Westerkwartier. De interne projectbenadering bij de gemeente begint vorm te krijgen dus ook daar zullen de graaf werkzaamheden niet lang meer op zich laten wachten.

Update realisatie

Er is even geen update geweest, maar er is ondertussen wel hard gewerkt en we hebben goed nieuws: de ruggengraat van het netwerk in Winsum is gereed. Daarnaast zijn bijna alle woningen geschouwd en de activatie zal na de bouwvak gaan plaatsvinden. Mocht u nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Update realisatie

De ruggengraat van het netwerk is in Winsum bijna gereed. Dit betekent dat wij binnenkort gaan beginnen met het graven richting de woningen.
Zoals verwacht zijn er al een aantal woningen geschouwd. Heeft u nog niets vernomen? Alle overige woningen ontvangen in week 16 een brief met meer informatie omtrent de schouw van de woning.

Update 24 januari 2019

Een deel van de gemeente Winsum is geëngineerd. In week 5 informeren wij een aantal adressen over welke techniek wij gaan gebruiken om u te voorzien van snel internet.
Ondertussen werken wij hard om ook de engineering voor de overige adressen gereed te krijgen.

2019

Het is helaas nog niet gelukt om de adressen die in Winsum zijn aangemeld voor de feestdagen over de schouwing te informeren. Dat betreuren wij.

Voordat wij u hierover kunnen informeren doorlopen we een complex proces. Een proces van onder meer vergunningen aanvragen en opstelpunten plaatsen. Dit proces is zo goed als afgerond maar nog niet zover dat wij alle posities in kaart hebben. Dit is cruciaal voor het ontwerp en de technische bepaling van uw aansluiting.

Daarom kunnen wij u helaas nog niet informeren over de techniek die wij gaan gebruiken om u te voorzien van snel internet en om een schouwing in te plannen. We doen ons best om u zo snel mogelijk in het nieuwe jaar te informeren.  

Glasvezel Ten Boer

Update

Inwoners van Winsum die zich hebben aangemeld bij Kabelnoord krijgen voor de kerstvakantie informatie over de manier van aansluiten.
Daarna volgen de schouwingen. Die zijn nu gepland in januari.

Schouwing adressen

Heeft u vorige week onze brief met flyer over de schouwingen ontvangen?
We schreven “eind oktober vinden de schouwingen in gemeente Winsum plaats.” Daarmee zijn we te optimistisch geweest. De schouwingen in uw gemeente vinden plaats in december.

Aangemeld en nu...

En nu?

Woont u in de gemeente Winsum en heeft u zich voor de zomer aangemeld voor Snel Internet Groningen? Dan ontvangt u vandaag of morgen een brief en een flyer met meer informatie over de aanstaande ‘schouwingen’*. Die schouwingen vinden plaats voorafgaand aan het realiseren van de huisaansluitingen.

*Schouwen is bepalen waar het modem in uw woning moet komen. Dat is vaak in de meterkast of in de woonkamer. De schouwer bekijkt of deze plek geschikt is. Hij bekijkt ook waar de kabel uw woning moet binnenkomen.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws!

Ook in de gemeente Winsum zijn genoeg aanmeldingen binnengekomen. Dat betekent dat we na De Marne snel internet aan kunnen leggen in Winsum.

Wilt u meer informatie, belt u dan 088-011 78 20 of stuurt u een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Status:

De vraagbundeling in Winsum is afgesloten. Er zijn voldoende aanmeldingen!

Dat betekent dat we ook aan de slag kunnen in Winsum.

Wilt u alsnog aangesloten worden? Stuur dan een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl of bel 088-011 78 20.

Vraagbundelingsperiode Winsum verlengd

Omdat we alle bewoners van ‘witte adressen’ in de gemeente Winsum de gelegenheid willen bieden om te reageren, loopt de vraagbundelingsperiode in Winsum langer door. Maak gebruik van de eenmalige kans, de aansluiting is nu nog gratis!

Aanmelden gaat als volgt: U doet de postcodecheck. Als uw adres ‘wit’ is dan vult u uw gegevens in op het ‘groene’ formulier. Nadat u op ‘Verzend’ klikt komt u op de pagina van Kabelnoord. Daar maakt u een keuze voor een pakket en voert u aanvullende gegevens in. Als u onderaan de pagina van Kabelnoord op ‘Bestellen’ klikt dan is uw adres aangemeld voor een aansluiting. U ontvangt een bevestiging van Kabelnoord.

Informatiemarkt in Baflo

Op donderdag 28 juni was er van 16.00 tot 20.00 uur een informatiemarkt over Snel Internet Groningen voor de gemeente Winsum in Dorpshuis ‘Agricola’ te Baflo (Heerestraat 21).
Mocht u de informatiemarkt gemist hebben dan kunt u Snel Internet Groningen ook bellen op 088-011 78 20 of een e-mail sturen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Geslaagde informatie avond in De Blauwe Schuit

Tijdens een geslaagde informatiebijeenkomst op dinsdag 29 mei hebben we enkele tientallen bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden van Snel Internet Groningen.

Informatiebijeenkomst Snel Internet Groningen in Winsum

Bent u bewoner van een ‘wit adres’? Heeft u de postcodecheck al gedaan?

In de informatiekrant die u vorige week heeft ontvangen staat een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst in Cultuur Centrum De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, van 19.30 tot 21.30 uur op dinsdag 29 mei.

Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via info@snelinternetgroningen.nl of 088-011 78 20 (keuzeoptie 4).

Vraagbundeling in Winsum is gestart

Vorige week ontvingen 448 inwoners van de gemeente Winsum een informatiekrant over Snel Internet Groningen in Winsum. Tot en met 28 juni kunnen deze inwoners laten weten of ze mee willen doen. Dat kan via de postcodecheck op deze website.

Start Campagne Winsum

Op 15 mei start de inventarisatie in Winsum. U kunt nu alvast de postcodecheck doen om te bekijken of uw adres aangesloten kan worden.

Vanaf 15 mei ontvangen de bewoners van adressen die aangesloten kunnen worden een brief van de gemeente Winsum.  Later volgt een krant met een uitnodiging voor onze informatie-avond.

Raadsinformatie avond Gemeente Winsum

Op 27 maart informeerden wij de gemeenteraad van Winsum tijdens een drukbezochte bijeenkomst.