Nieuws

De aanleg van Snel Internet in Groningen is een uniek project. Op deze pagina houden we in een tijdlijn de vorderingen bij. Zodra we in uw gemeente beginnen met de aanleg kunt u een gedetailleerde planning voor uw gemeente raadplegen.

 

Update Coronavirus

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen hebben onze aannemers besloten de werkzaamheden rondom de woningen te hervatten. Wij zijn dan ook blij dat de schouwingen en de aansluitingen weer ingepland en uitgevoerd kunnen worden.

De aannemer neemt altijd eerst telefonisch contact op wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in en rondom uw woning. Bij het inplannen van de afspraak wordt er gevraagd naar uw gezondheid en tijdens de afspraak houden wij gepaste afstand. Wilt u nog geen monteur bij u thuis ontvangen in verband met uw gezondheid? Dan kunt u dit aangeven bij het inplannen van deze afspraak.

Update Coronavirus

Het project Snel Internet Groningen kampt met extra vertraging als gevolg van de coronamaatregelen. Mede doordat veel mensen vanuit huis werken duurt het verkrijgen van vergunningen langer, kunnen er al wekenlang geen schouwingen en/of aansluitingen plaatsvinden voor glasvezelverbindingen in woningen en zijn ook schouwingen en aansluitingen voor draadloze verbindingen beperkt. Graafwerkzaamheden en het opbouwen van zendmasten gaan wel door, zij het met minder capaciteit. Het gevolg van al deze vertragingen is dat provider Kabelnoord minder nieuwe huishoudens kan voorzien van signaal, ondanks het feit dat zij samen met hun aannemer nog wel volop aan het werk zijn. We hopen – en verwachten – dat het tempo weer omhoog zal gaan, zodra de coronamaatregelen worden versoepeld.

Update Coronavirus

Onze aannemer VIB Netwerken heeft besloten om te stoppen met de bezoeken aan huis. Dit betekent dat alle schouw afspraken voor glasvezelaansluitingen komen te vervallen. VIB Netwerken neemt telefonisch contact op met alle bewoners waar reeds een afspraak mee was ingepland.
Wanneer de werkzaamheden worden hervat, plannen zij de afspraken opnieuw in.

Maatregelen Coronavirus

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.
Vanzelfsprekend werken wij conform de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM. Dit heeft de volgende gevolgen:
– Het overgrote deel van onze medewerkers werkt vanuit huis.
– Momenteel ontvangen wij geen bezoek op onze locaties in Groningen en Barneveld.
– Alle afspraken en bijeenkomsten voor de komende weken worden verzet en waar mogelijk wordt er gekeken naar een alternatieve oplossing.
– Afspraken op locatie van een klant die wel door kunnen gaan, zoals voor een schouw of een huisaansluiting, worden altijd eerst met de desbetreffende klant afgestemd. Tijdens een dergelijk bezoek houden wij gepaste afstand, schudden geen handen en ontsmetten we regelmatig onze handen.

Onze bereikbaarheid is daarentegen onveranderd. Zowel onze verkoopafdeling, klantenservice als onze technische support, zijn volledig operationeel. Op werkdagen zijn wij nog steeds telefonisch en per mail bereikbaar tussen 9:00 uur en 17:00 uur.

Wij realiseren ons dat dit ingrijpende maatregelen zijn, maar vertrouwen erop dat hiermee de werkzaamheden op passende wijze gecontinueerd kunnen worden, waarbij de gezondheid van iedereen voorop staat. Mochten er wijzigingen komen dan brengen wij u zo snel mogelijk hier van op de hoogte. Wij hopen op uw begrip.

Mast Koningsoord

De masten in Koningsoord en Uithuizen zijn live!

In de provincie Groningen sluiten wij het merendeel van de ‘witte adressen’ aan door middel van glasvezel. In het buitengebied is glasvezel niet overal mogelijk. Dit kom door de lange afstanden of het niet kunnen bereiken van bepaalde woningen. Waar glasvezel niet mogelijk is, maken wij gebruik van radioverbindingen.
Al onze masten waarmee wij deze radioverbindingen maken, worden voorzien van glasvezel. De verbinding gaat vervolgens via de mast, door de lucht, naar de moeilijk bereikbare woningen.
Nu de masten in Koningsoord en Uithuizen live zijn, kunnen wij weer mensen blij maken met snel internet. Weer een stap in de goede richting voor een leefbaar buitengebied!

Glasvezel TInallinge

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in Tinallinge

"Om koploper te zijn heb je snel internet nodig. Dat geldt voor ons bedrijf, maar zeker ook voor alle nieuwe bedrijvigheid in het land."

Breedband Noord-Groningen in gesprek met de ondernemers van De Makkelijke Moestuin over het belang van snel internet. Lees hier het hele artikel.

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in de omgeving Stitswerd.

Werkzaamheden

Vandaag is de CityPOP (verdeelkast) in Garnwerd geplaatst. In deze verdeelkasten komen honderden glasvezels bij elkaar en worden in de volksmond ook wel wijkcentra’s genoemd.

De graafwerkzaamheden lagen tijdens de kerstvakantie stil maar zijn afgelopen maandag weer begonnen in de omgeving Garrelsweer.

Planning aardbevingsgemeenten

Op verzoek van vele bewoners hebben wij de planning voor de aardbevingsgemeenten inzichtelijk gemaakt. Op deze pagina kunt u zien onder welk gebied u valt en wat dit betekent voor de aanleg in uw buurt.

De planning voor het Westerkwartier volgt binnenkort.

'Wat een tijdwinst en werkplezier!'

De eerste verbindingen zijn nu al een aantal maanden live. Wij zochten de bewoners op en vroegen naar hun ervaring met snel internet.
Lees hier het artikel.

Status Westerkwartier

Ook de vraagbundeling in de voormalige gemeente Zuidhorn is gehaald! Mede daarom hebben wij besloten om ten noorden van de A7 in het Westerkwartier te starten met de werkzaamheden.

Meer hierover kunt u lezen in de nieuwsbrief. 

Terugblik Snel Internet Groningen

Een mooie terugblik waarin wij, samen met Groningse partijen, hard werken aan snel internet voor de buitengebieden in Groningen.

Drie nieuwe POP's

Vandaag zijn er drie POP’s geplaatst in de gemeente Het Hogeland. Deze staan in Broek, Stitswerd en Uithuizen. In deze verdeelkasten komen honderden glasvezels bij elkaar en worden in de volksmond ook wel wijkcentra’s genoemd.

Voordelen Snel Internet Groningen

Bent u al bekend met de voordelen van Snel Internet Groningen? Bekijk hier een toelichting van de onderstaande voordelen.Voordelen Snel Internet Groningen

Vraagbundeling Delfzijl gehaald

Vraagbundeling Delfzijl gehaald!

Meer dan 50% van de witte adressen in gemeente Delfzijl heeft zich aangemeld! Dit betekent dat het buitengebied van Delfzijl ook Snel internet zal krijgen.

Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet en in het bijzonder onze ambassadeurs. Aanmelden kan nog tot en met 12 juli: check daarom nu uw adres en doe ook mee!

Snel Internet Groningen: van aanmelding tot aansluiting.

Wat gebeurt er nadat u zich heeft aangemeld voor een (gratis) Snel Internet aansluiting? In de video nemen we u mee in het proces van aanmelding tot aansluiting.

Livegang eerste glasvezelaansluiting

De eerste glasvezelaansluiting in gemeente De Marne is een feit.

Eerste aansluiting

Livegang eerste glasvezelaansluitingen

In gemeente De Marne worden in de eerste week van juni ’19 de eerste glasvezelaansluitingen verbonden aan het netwerk. Een prachtige mijlpaal!

 

Plaatsing mast gemeente Bedum

Na verwachting zijn de eerste werkzaamheden in gemeente Bedum gestart. Zie hierbij de plaatsing van de mast die de radioverbinding in het gebied gaat verzorgen.

Peter de Ploeg

Hierbij heten wij de Vermeer PTX25, bij ons bekend als Peter de Ploeg, welkom als nieuwe medewerker. Peter wordt bij Snel Internet Groningen ingezet als een ploeg voor het leggen van kabels naar de woningen. Hij snijdt secuur door de grond, legt de kabels 40 cm diep en laat alles weer netjes achter zich. Bovendien is Peter de Ploeg sterk voor twaalf man waarmee wij flink kunnen opschalen. Een echte aanwinst dus! Bekijk Peter in actie.

Plaatsing POP

Eind februari is de eerste Point Of Presence, afgekort POP, geplaatst. Een POP is een verdeelstation waarin de kabels van duizenden aansluitingen bij elkaar komen. Middels onze POP kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen. In de gehele provincie worden in totaal zes POP’s geplaatst. De eerste is inmiddels gebouwd en staat in Ulrum, zoals te zien op de foto.

Boring

Het merendeel van de huisaansluitingen en onze masten worden aangesloten op ons glasvezel netwerk. De voeding van dit glasvezelnetwerk komt uit Friesland. Om deze cruciale verbinding te realiseren moeten wij bij Zoutkamp onder het Reitdiep door. Dit is niet zomaar een boring, maar een dubbele boring en vindt plaats op ongeveer 20 meter onder NAP. Bovendien is de boring 300 meter lang en dit maakte het een flinke onderneming, maar het is gelukt! De foto’s geven een beeld van de omvang van de boring maar natuurlijk vind het belangrijkste onder de grond plaats.

 

Snel Internet Groningen sluit eerste adressen aan

In de afgelopen weken zijn de eerste adressen aangesloten op de nieuwe breedband internetverbinding van Rodin Broadband Groningen. Een tiental adressen in gemeente de Marne maakt vanaf nu als ‘pilot’ gebruik van het snelle internet en de telefonie en televisiediensten van Kabelnoord uit Dokkum.

Na de succesvolle aansluiting van deze eerste adressen op een draadloze internetverbinding is het pad nu vrij om begin volgend jaar op volle kracht verder te gaan met het aansluiten van alle adressen die zich vanaf maart hebben aangemeld.

Ook in Loppersum voldoende aanmeldingen

Ook in de gemeente Loppersum zijn nu voldoende aanmeldingen. Alle gemeenten waar Snel Internet Groningen tot nu toe campagne heeft gevoerd doen mee! De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum en Loppersum krijgen snel internet.

Op dit moment zijn we actief met de vraagbundeling in Ten Boer.

Haspel Snel Internet Groningen

Update november 2018

Loppersum en Ten Boer

Na de succesvolle vraagbundeling in De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum zijn we nu actief in Loppersum. Aansluitend start op 4 december de ‘vraagbundeling’ in Ten Boer.

Aanleg in de Marne

Op dit moment zijn onze graafploegen actief in De Marne. U heeft ze misschien al aan het werk gezien bij de N361. Begin 2019 doen we bij alle woningen een ‘schouwing’. De bewoners die zich hebben aangemeld hebben daar vorige week een brief over ontvangen. In februari/maart hebben de eerste adressen een glasvezelaansluiting. De komende weken worden de eerste aansluitingen met onze radioverbinding gemaakt.

En wij dan?

Hoe zit het met de aanleg in Winsum, Eemsmond en Bedum? Inwoners van Winsum krijgen voor de kerstvakantie informatie over de manier van aansluiten. Daarna volgen de de schouwingen. Die zijn nu gepland in januari. In Eemsmond informeren we de inwoners begin 2019 over het moment waarop we de aansluiting verwachten te maken. Zodra we weten wanneer we in Bedum aan kunnen sluiten publiceren we die informatie op onze website en ontvangen de inwoners bericht van ons.

Planning vraagbundeling

Na de vraagbundeling in Loppersum gaan we aan de slag met de inventarisatie in de volgende gemeenten (we hanteren daarbij de ‘oude’ gemeente-indeling, van voor de eventuele herindeling):

  • Loppersum, 29 okt. 2018 t/m 7 dec. 2018
  • Ten Boer, 4 dec. 2018 t/m 18 jan. 2019
  • Slochteren, 31 jan. 2019 t/m 15 mrt. 2019
  • Appingedam, 14 mrt. t/m 3 mei 2019
  • Delfzijl, 2 mei 2019 t/m 14 juni 2019

Aansluitend is Snel Internet Groningen actief in Grootegast, Marum, Leek, Zuidhorn, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela’s, Stadskanaal, Vlagtwedde, Bellingwedde en Oldambt.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons bereiken via info@snelinternetgroningen.nl of telefoon 088-011 78 20 .

Werkzaamheden in De Marne

Enkele foto’s van de werkzaamheden in Vierhuizen en bij de N361. Foto’s met dank aan mevr. K. Louwes.

Planning overige gemeenten

Na de afronding van de vraagbundeling in Loppersum volgen Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl in het begin van 2019, gevolgd door de overige gemeenten in Groningen.

Vraagbundeling in Loppersum

Na de succesvolle afronding van de vraagbundeling in de Bedum, eind oktober, zijn we in november gestart met de vraagbundeling in Loppersum. Zo’n 150 geïnteresseerden bezochten op 13 november de informatieavond in Boerderij De Diek’n in Zeerijp.

Bordjes Bedum

Werkplein Ability is druk in Bedum

Werkplein Ability is druk met de verspreiding van “Wij Doen Mee” bordjes in Bedum. Lees alles over de samenwerking met Werkplein Ability en ‘Social Return on Investment’ in dit persbericht.

Bedum

Vraagbundeling gemeente Bedum

Op 12 september is Snel Internet Groningen begonnen met de vraagbundeling in de gemeente Bedum. Aansluitend is de gemeente Loppersum aan de beurt, in oktober/november.

Werkzaamheden in De Marne

De werkzaamheden in de Gemeente De Marne zijn van start gegaan in Zoutkamp.

Wij doen mee sticker

Start realisatie De Marne

Als in een gemeente minimaal 50% van de inwoners een abonnement neemt kunnen we beginnen met de aansluitingen.

In De Marne, Winsum en Eemsmond is dat percentage in de zomer van 2018 gehaald.

Start vraagbundeling in Gemeente Eemsmond

Op 4 juni begonnen we met de vraagbundeling in de gemeente Eemsmond. Inwoners ontvingen een brief van de gemeente en een krantje van Snel Internet Groningen. Op 19 juni was er een goedbezochte informatiebijeenkomst in Uithuizen.

Informatiebijeenkomst voor bewoners witte adressen in Winsum

Tijdens de informatieavond in De Blauwe Schuit in Winsum informeerden we de bezoekers over de mogelijkheden. Tegen het einde van de vraagbundeling in Winsum zullen we op 28 juni in Baflo een tweede bijeenkomst in de vorm van een informatiemarkt organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Start vraagbundeling Winsum

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente Winsum start de vraagbundeling in Winsum.

Na Winsum inventariseren we, nog voor de zomervakantie, de vraag naar snel internet in de gemeente Eemsmond.

Bedum, Loppersum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl volgen na de zomervakantie.

Feestelijke start werkzaamheden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zoutkamp is het startsein gegeven voor de aanleg van Snel Internet in Groningen. De werkzaamheden aan de snelle internet infrastructuur zullen de komende weken steeds zichtbaarder worden.

Bewonersbijeenkomst Gemeentehuis De Marne te Leens

Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 april bleek dat er grote behoefte is aan informatie over de toevoeging van televisie en telefonie aan de abonnementen voor snel internet. Aan dat aanbod wordt gewerkt en de aanmeldperiode in De Marne loopt wat langer door: tot en met 26 mei.

Start vraagbundeling

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente De Marne start de vraagbundeling in De Marne.

Realisatie Backbone

Op de ‘Backbone’ komen straks alle verbindingen uit. Daarnaast starten we in het voorjaar met de vraagbundeling in achtereenvolgend De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum.

Opstarten...

Bepalen van het Programma van Eisen voor aannemers, afstemming met gemeenten. Opstarten van de activiteiten.

Snel Internet Groningen

Ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Groningen.

Met de ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Provincie Groningen op 7 december kunnen we aan de slag!