Nieuws

De aanleg van Snel Internet in Groningen is een uniek project. Op deze pagina houden we in een tijdlijn de vorderingen bij. Zodra we in uw gemeente beginnen met de aanleg kunt u meer informatie raadplegen op uw gemeentepagina.

Update Project Snel Internet Groningen

Hieronder vindt u de tekst zoals ook gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden op 13 oktober 2022.

Beste mede-Grunnegers,

In 2018 zijn wij, Rodin Broadband Groningen, als Groningse startende onderneming, aan een complex project begonnen met behulp van een subsidieregeling en een lening van Provincie Groningen. Het doel was, en is, inwoners van buitengebieden, waaronder het aardbevingsgebied, in onze provincie van snel internet te voorzien. Dit snelle internet kan een straalverbinding zijn via een mast of een verbinding via glasvezel. Inmiddels kunnen hierdoor vele huishoudens naar tevredenheid gebruik maken van snel internet. Maar er is ook nog een aantal huishoudens wat nog steeds wacht op het beloofde snelle internet.

Gedurende de jaren van uitrol is het project op nogal wat oponthoud gestuit. Zo hadden we te maken met meer puin dan voorzien tijdens het graven, kregen we te maken met de coronapandemie, duren vergunningstrajecten voor onder andere het plaatsen van masten door omgevingsweerstand langer dan gepland. Ook moest er vaak, op verzoek van de overheid, gewacht worden op geplande versterkingsoperaties in het aardbevingsgebied. Daarnaast heeft het project te maken met een hoge inflatie en prijsstijgingen van materialen.

Nu, 4 jaar na start van het project, is ook de kijk op een straalverbinding vanuit de bewoners veranderd. Meer en meer mensen willen een vaste, duurdere glasvezelverbinding. Hierin worden toezeggingen aan bewoners gedaan door de Provincie en lokale overheden, zonder met ons te overleggen. Dit creëert onduidelijkheid bij de bewoners, daarnaast kunnen de hogere kosten hiervan niet door het project gedragen worden.

Genoemde tegenslagen en gecreëerde verwarring brengen veel vertraging en teleurstelling voor de bewoners met zich mee. En uiteraard kost dit soort zaken binnen bouwprojecten altijd veel tijd en geld. Het Snel Internet Groningen project is niet opgewassen tegen dit soort tegenslagen. Om het project af te kunnen ronden zal meer tijd nodig zijn en daardoor ook meer geld. Al vanaf januari dit jaar doen wij tevergeefs pogingen om met de Provincie Groningen inhoudelijk tot een gesprek te komen over de haalbare afronding van het project. Wij voelen ons dan ook helaas genoodzaakt u te melden dat wij het project Snel Internet Groningen per direct moeten stilleggen. Vanaf heden kunnen wij geen werkzaamheden meer verrichten totdat er overeenstemming is bereikt met de Provincie over een haalbare afronding van het project.

Ook wij balen hiervan!

Rodin Broadband Groningen

Grote storing op het netwerk van Snel Internet Groningen opgelost.

Op 14 september is in de loop van de ochtend het netwerk van Snel Internet Groningen grotendeels uitgevallen. Vanwege de omvang van de schade heeft de storing enkele uren voortgeduurd. Door graafschade van derden is een belangrijke verbindingskabel geraakt, waardoor een groot deel van het traject moest worden nagemeten. In de loop van de avond is konden de herstelwerkzaamheden beginnen en rond 2.30 uur  is de verbinding weer online. Er komt in de komende weken nog een vervolg actie in de nacht voor definitief herstel. Onderzoek naar de oorzaak van de schade wordt ingezet.

Update uitvoering werkzaamheden Westerkwartier

De afgelopen periode hebben wij in Westerkwartier problemen gehad met de uitvoering van het graafwerk. Door capaciteitsproblemen lagen de werkzaamheden stil.
Deze week hebben we een overeenkomst gesloten met DTC solutions, een ervaren aannemer voor data- en telecommunicatie. Zij beginnen deze week in het Westerkwartier, ten zuiden van de A7.

DTC neemt binnenkort contact op met de bewoners van de adressen die zich aangemeld hebben voor een gratis aansluiting. Ze plannen dan een schouw in. Tijdens die schouw bepalen de aannemer en de bewoners samen wat de beste plaats is voor de aansluiting en worden eventuele bijzonderheden besproken.

Na de schouw zal de aannemer de graaf- en aansluitwerkzaamheden uitvoeren. Vervolgens kan provider ONVI de aansluiting activeren. Alle bewoners krijgen hier deze week per post bericht over.
Samen met DTC solutions en ONVI doen wij ons best om het Westerkwartier nu zo snel mogelijk van snel internet te voorzien.

Werkzaamheden snel internet gemeente Midden-Groningen

In samenwerking met de gemeente Midden-Groningen informeren wij de bewoners over de voortgang van de aanleg van snel internet. Het volledige bericht lees je hier.

Kabelnoord stopt met dienstverlening in Groningen

Kabelnoord stopt met het leveren van diensten over het netwerk van Snel Internet Groningen. Voor een oplossing wordt gezorgd: het gereedmaken/activeren van uw aansluiting wordt overgedragen aan provider Onvi.
Alle bewoners worden (of zijn reeds) hierover geïnformeerd middels een brief van Kabelnoord.
Heeft u hierover vragen? Dan kunt u rechtstreeks terecht bij Onvi.

Drie masten geplaatst

In december werden er maar liefst drie masten in de provincie geplaatst om de adressen in de buitengebieden te voorzien van een snelle internetverbinding. In Siddeburen, Kielwindeweer en in Godlinze.
Deze masten worden geplaatst om de bewoners te voorzien van snel internet waar geen glasvezelverbinding mogelijk is.
Hierboven een korte timelaps van de mast in Godlinze. Het blijft een spectaculair gezicht!

Leveringsproblemen Kabelnoord

Alle klanten die nog niet zijn geactiveerd en een abonnement hebben afgenomen bij Kabelnoord hebben afgelopen periode een brief ontvangen van Kabelnoord. In deze brief staat dat door een wereldwijd tekort aan elektronische apparatuur en computerchips, Kabelnoord problemen ondervindt bij het activeren van abonnementen.
Kabelnoord begrijpt dat deze klanten alternatieven willen onderzoeken om toch op korte termijn gebruik te kunnen maken van uw snelle internetverbinding. Hierbij komen zij deze klanten tegemoet: ‘U kunt zonder nadelige gevolgen direct overstappen naar collega-provider Onvi. Omdat Onvi andere apparatuur gebruikt, hebben zij geen last van tekorten.’
Meer informatie kunt u vinden op www.onvi.nl.


Let op: Bovenstaande heeft geen invloed op de aanleg van het netwerk.

Plaatsing POP in De Wilp tbv glasvezelenetwerk van Snel Internet Groningen

Plaatsing verdeelkasten

Afgelopen maand zijn er twee POP’s geplaatst in gemeente Westerkwartier. Deze staan in Tolbert en De Wilp. Een POP (Point Of Presence) is een grote verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Update

Er zijn weer updates beschikbaar over de aanleg. Kijk op jouw gemeentepagina voor de meest actuele informatie.

Plaatsing POP Doezum

Vandaag is er in Doezum een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Aangepaste openingstijden rond de feestdagen

In verband met de feestdagen in december heeft Snel Internet Groningen aangepaste openingstijden.

Kerstdagen
Op donderdag 24 december zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 14.00 uur.
Op vrijdag 25 december (1e kerstdag) zijn we gesloten.
Op maandag 28 december staan wij vanaf 09.00 uur weer voor u klaar.

Oud en nieuw
Op donderdag 31 december zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 14.00 uur.
Op vrijdag 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag) zijn we gesloten.
Op maandag 4 januari zijn wij vanaf 09.00 uur weer beschikbaar voor vragen.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe!

Nog een nieuwe provider op ons netwerk!

Onvi is een landelijke provider met veel ervaring in het leveren van internet, telefonie en televisie over glasvezel én over radioverbindingen. Bij Onvi kies je het pakket wat bij jou past. Ze kunnen snelheden leveren van 1000 mbps, ze zijn 7 dagen per week bereikbaar en je krijgt gratis ESPN (Fox Sports 1, 2, 3) bij een televisie pakket!

We zijn erg blij met de komst van deze nieuwe provider en zien hun dienstverlening als mooie uitbreiding voor onze particuliere klanten. Kijk snel op de website van Onvi voor meer informatie.

We hebben goed nieuws!

50% gehaald!

De vraagbundeling in de gemeente Menterwolde, Haren, Hoogezand-Sappemeer en Groningen zijn gehaald!

Aanmelding kan nog steeds. Bij aanmelding voor 18 december betaalt u geen aansluitkosten.
Doe de postcodecheck en doe mee!

Mast snel internet groningen in stedum, stedum van bovenaf

Mast Stedum

Ze moeten zich tegenwoordig flink inpakken om in deze kou en op grote hoogte een mast te bouwen. Maar het is gelukt! De mast in Stedum staat.

Nog een vraagbundeling bijna gehaald!

Bijna...

Het stoplicht van Menterwolde is zojuist op oranje gesprongen! Dat betekent dat ook hier de vraagbundeling bijna is gehaald!
We hebben nog tot 18 december om hem naar groen te brengen dus activeer uw buren, verenigingen en familie om mee te doen. Samen halen we de 50%!

GreenIX Groningen zakelijk internet

Nieuwe dienstenprovider op ons netwerk!

Internet wordt voor iedereen steeds belangrijker. Niet alleen voor particulieren maar ook zeker voor ondernemers is het een voorwaarde om succesvol te zijn. Om onze klanten van een goed zakelijk aanbod te kunnen voorzien, zijn we met verschillende partijen om tafel gegaan. Het resultaat is een nieuwe zakelijke internet serviceprovider die zijn diensten levert via het netwerk van Snel internet GroningenGreenIX!  
We zijn erg blij met de komst van deze nieuwe provider en zien hun dienstverlening als toegevoegde waarde voor onze zakelijke klanten.

Wat is GreenIX voor provider? Welke mogelijkheden zijn er en welke diensten leveren ze? Dit en nog veel meer leest u in het interview met Thijs Koetsier, Directeur GreenIX.

U kunt nog meedoen!

We verlengen de vraagbundeling in gemeenten Groningen, Midden-Groningen en Oldambt tot en met 18 december. De bewoners van steeds meer witte adressen komen erachter dat ze bij Snel Internet Groningen een aansluiting kunnen krijgen zonder aansluitkosten. Er zijn veel bewoners die graag nog wat meer informatie willen.

Het is als gevolg van de corona-maatregelen lastiger om grote groepen tegelijk te informeren over de mogelijkheden. Wij willen geen enkel wit adres uitsluiten en zoveel mogelijk duidelijkheid geven. Op www.snelinternetgroningen.nl/bijeenkomsten leest u hoe u meer te weten komt.

Stoplicht op oranje!

Bijna...

Het stoplicht van Haren is zojuist op oranje gesprongen! Dat betekent dat ook hier de vraagbundeling bijna is gehaald!
We hebben nog één week om hem naar groen te brengen dus activeer uw buren, verenigingen en familie om mee te doen. Samen halen we de 50%!

Lees meer wat u kunt doen op de pagina van de voormalig gemeente Haren > klik hier

Glasvezelkabel Rodin

Planning aanleg

Er staat een nieuwe planning online! Deze kunt u hier bekijken.

Nu op OOGTV

Wij zijn nu te zien op OOGTV! Tot 17:30 zijn wij telefonisch bereikbaar op 088-0117820 of u kunt appen naar 0625584695.

Fundering POP Appingedam plaatsen voor Snel Internet Groningen

POP Meedhuizen

Vandaag is de fundering voor de POP (verdeelkast) in omgeving Meedhuizen geplaatst. Hier komen honderden glavezelkabels bij elkaar van de huisaansluitingen in AP10 (Zuidelijke deel van de gemeente Delfzijl) en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

TV Uitzending SIG

Wij komen op televisie!

Tijdens beide TV uitzendingen zijn wij bereikbaar voor al uw vragen. Meer informatie over hoe u ons dan kunt bereiken wordt uitgelegd tijdens de uitzending.

Meer informatie over hoe u de uitzending kunt volgen vindt u hier.

Plaatsing mast Adorp

Werkzaamheden Adorp

Het was vandaag mooi weer en dat levert mooie plaatjes op. De mast in Adorp is vandaag geplaatst om de bewoners te voorzien van snel internet waar geen glasvezel mogelijk is.

Glasvezel aanleg in Spijk

Graafwerkzaamheden

Aanleg van glasvezel in de omgeving Spijk.

Wegwijzer Snel Internet Groningen

Update informatiebijeenkomsten

LET OP! Oldambt, Midden-Groningen en Groningen:
De fysieke informatieavonden van volgende week zijn verplaatst naar online! Had u zich al aangemeld? Dan heeft u een e-mail van ons ontvangen waarin staat dat u automatisch bent aangemeld voor de online bijeenkomst.
Wilt u alsnog graag meedoen op maandag 19, dinsdag 20 of donderdag 22 oktober? Dat kan! Want we hoeven geen rekening te houden met een maximum capaciteit! Aanmelden kan op www.snelinternetgroningen.nl/bijeenkomsten

Online bijeenkomst

Vanavond, online informatiebijeenkomst

Vanavond organiseren wij de eerste online informatiebijeenkomst voor de vraagbundeling in de gemeente Oldambt, Groningen en Midden-Groningen. De bijeenkomst start stipt om 19:30 uur. Start de livestream al iets eerder, zodat u uw beeld en geluid even kunt testen.
Meld u aan voor de bijeenkomst op deze pagina, en dan ontvangt u om 17:00, 18:00 of 19:00 de link naar de bijeenkomst.

Boring Reitdiep-Garnwerd

Het heeft enorm veel voeten in de aarde gehad in de voorbereiding maar deze week was het eindelijk zover! De boring onder het Reitdiep ter hoogte van Garnwerd is een feit. De boring heeft een lengte van maar liefst 350 meter, ligt op 26 meter diepte en verbindt de gemeente Het Hogeland met de gemeente Westerkwartier.

Verdeelkast glasvezel Spijk

Plaatsing 2 verdeelkasten

Zowel in Spijk als in Slochteren is er vandaag een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een grote verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Ambassadeurs voor Snel Internet Groningen

Maak aanleg snel internet mede mogelijk!

In september starten wij met de vraagbundeling in Zuid-Oost Groningen. Alle bewoners van de witte adressen in het buitengebied kunnen dan een gratis aansluiting aanvragen. Tijdens deze campagne kunnen wij niet zonder de inzet van bewoners, ondernemers en verenigingen. Als we de handen in één slaan kunnen we samen de buitengebieden een boost geven op het gebied van economie en leefbaarheid. Lees hier meer..

Bouwvak 2020 Snel Internet Groningen

Start bouwvak

De bouwvak is begonnen! Dit houdt voor het project Snel Internet Groningen in dat onze aannemers de komende drie weken geen graafwerkzaamheden verrichten.
Kabelnoord en CTNed gaan (met minder capaciteit) door met het afmonteren en activeren van de reeds ingegraven aansluitingen.

Wij blijven de hele vakantie bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 op 088-0117820 of per mail op info@snelinternetgroningen.nl

Vooraankondiging vraagbundeling Zuid-Oost Groningen

Na de succesvolle inventarisatie in het aardbevingsgebied en in de gemeente Westerkwartier is nu Zuid-Oost Groningen aan de beurt! Het gaat om de gemeente Groningen, Midden-Groningen en Oldambt. (exclusief voormalige gemeenten Ten Boer en Slochteren)
Alle witte adressen in dit gebied ontvangen in september bericht van ons dat zij zich kunnen aanmelden voor een aansluiting van Snel Internet Groningen. In de periode hierna zijn wij in het gebied aanwezig met online en offline bijeenkomsten. Alleen wanneer 50% van de witte adressen zich aanmeldt dan gaat de aanleg van het netwerk door.

'Nu wij glasvezel hebben gaat het stukken beter. Het is steady. Het is snel!' 

Monique Spaltman, directrice van Landgoed Verhildersum, is erg enthousiast over haar aansluiting van Snel Internet Groningen.

Wethouder Elly Pastoor graaft

Snel Internet Groningen en Glasdraad graven samen in Westerkwartier

Wij gaan onze krachten bundelen met Glasdraad voor de aanleg van snel internet in het Westerkwartier! De symbolische starthandeling met wethouder Elly Pastoor vond vandaag plaats bij Garnwerd aan Zee.

Lees hier het hele persbericht

Lassen FTTH POP Uithuizen

Verdeelkast in Uithuizen gereed

De POP (verdeelkast) in Uithuizen is gereed! Deze POP gaat honderden woningen in de voormalige gemeente Eemsmond voorzien van snel internet. De afgelopen en komende weken is onze aannemer druk bezig om de vezels af te lassen in de verdeelkast zodat het internet de woningen bereikt. De snelheid van de verbinding wordt vervolgens getest bij de bewoners en gereed gemeld bij de provider Kabelnoord. De provider komt dan langs om de router te installeren en de diensten te activeren.

Aankondiging schouw

Deze week ontvangen 350 adressen in de voormalige gemeente Slochteren een brief met daarin de aankondiging van de schouw.
Bij deze schouwing komt er iemand kijken naar de situatie op het adres en bespreekt de schouwer de wensen en de mogelijkheden door. We bepalen wat er nodig is om het adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Als de schouwer langs is geweest maakt de aannemer een vervolgafspraak om de aansluiting te realiseren. Als de aansluiting klaar is, maakt Kabelnoord een afspraak voor het installeren van de benodigde apparatuur om vervolgens de diensten te activeren.

Graafwerkzaamheden Stedum buitengebied

Het was vandaag geen lekker weer langs de geul maar desondanks wordt er op meerdere locaties flink graven!

Voortgangsbericht mei

Het is erg lang stil geweest van onze kant. In dit nieuwsbericht vertellen we daarom uitgebreid wat er in de afgelopen periode is gebeurd. Lees hier het nieuwsbericht.

Update Coronavirus

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen hebben onze aannemers besloten de werkzaamheden rondom de woningen te hervatten. Wij zijn dan ook blij dat de schouwingen en de aansluitingen weer ingepland en uitgevoerd kunnen worden.

De aannemer neemt altijd eerst telefonisch contact op wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in en rondom uw woning. Bij het inplannen van de afspraak wordt er gevraagd naar uw gezondheid en tijdens de afspraak houden wij gepaste afstand. Wilt u nog geen monteur bij u thuis ontvangen in verband met uw gezondheid? Dan kunt u dit aangeven bij het inplannen van deze afspraak.

Update Coronavirus

Het project Snel Internet Groningen kampt met extra vertraging als gevolg van de coronamaatregelen. Mede doordat veel mensen vanuit huis werken duurt het verkrijgen van vergunningen langer, kunnen er al wekenlang geen schouwingen en/of aansluitingen plaatsvinden voor glasvezelverbindingen in woningen en zijn ook schouwingen en aansluitingen voor draadloze verbindingen beperkt. Graafwerkzaamheden en het opbouwen van zendmasten gaan wel door, zij het met minder capaciteit. Het gevolg van al deze vertragingen is dat provider Kabelnoord minder nieuwe huishoudens kan voorzien van signaal, ondanks het feit dat zij samen met hun aannemer nog wel volop aan het werk zijn. We hopen – en verwachten – dat het tempo weer omhoog zal gaan, zodra de coronamaatregelen worden versoepeld.

Update Coronavirus

Onze aannemer VIB Netwerken heeft besloten om te stoppen met de bezoeken aan huis. Dit betekent dat alle schouw afspraken voor glasvezelaansluitingen komen te vervallen. VIB Netwerken neemt telefonisch contact op met alle bewoners waar reeds een afspraak mee was ingepland.
Wanneer de werkzaamheden worden hervat, plannen zij de afspraken opnieuw in.

Maatregelen Coronavirus

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.
Vanzelfsprekend werken wij conform de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM. Dit heeft de volgende gevolgen:
– Het overgrote deel van onze medewerkers werkt vanuit huis.
– Momenteel ontvangen wij geen bezoek op onze locaties in Groningen en Barneveld.
– Alle afspraken en bijeenkomsten voor de komende weken worden verzet en waar mogelijk wordt er gekeken naar een alternatieve oplossing.
– Afspraken op locatie van een klant die wel door kunnen gaan, zoals voor een schouw of een huisaansluiting, worden altijd eerst met de desbetreffende klant afgestemd. Tijdens een dergelijk bezoek houden wij gepaste afstand, schudden geen handen en ontsmetten we regelmatig onze handen.

Onze bereikbaarheid is daarentegen onveranderd. Zowel onze verkoopafdeling, klantenservice als onze technische support, zijn volledig operationeel. Op werkdagen zijn wij nog steeds telefonisch en per mail bereikbaar tussen 9:00 uur en 17:00 uur.

Wij realiseren ons dat dit ingrijpende maatregelen zijn, maar vertrouwen erop dat hiermee de werkzaamheden op passende wijze gecontinueerd kunnen worden, waarbij de gezondheid van iedereen voorop staat. Mochten er wijzigingen komen dan brengen wij u zo snel mogelijk hier van op de hoogte. Wij hopen op uw begrip.

Mast Koningsoord

De masten in Koningsoord en Uithuizen zijn live!

In de provincie Groningen sluiten wij het merendeel van de ‘witte adressen’ aan door middel van glasvezel. In het buitengebied is glasvezel niet overal mogelijk. Dit kom door de lange afstanden of het niet kunnen bereiken van bepaalde woningen. Waar glasvezel niet mogelijk is, maken wij gebruik van radioverbindingen.
Al onze masten waarmee wij deze radioverbindingen maken, worden voorzien van glasvezel. De verbinding gaat vervolgens via de mast, door de lucht, naar de moeilijk bereikbare woningen.
Nu de masten in Koningsoord en Uithuizen live zijn, kunnen wij weer mensen blij maken met snel internet. Weer een stap in de goede richting voor een leefbaar buitengebied!

Glasvezel TInallinge

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in Tinallinge

"Om koploper te zijn heb je snel internet nodig. Dat geldt voor ons bedrijf, maar zeker ook voor alle nieuwe bedrijvigheid in het land."

Breedband Noord-Groningen in gesprek met de ondernemers van De Makkelijke Moestuin over het belang van snel internet. Lees hier het hele artikel.

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in de omgeving Stitswerd.

Werkzaamheden

Vandaag is de CityPOP (verdeelkast) in Garnwerd geplaatst. In deze verdeelkasten komen honderden glasvezels bij elkaar en worden in de volksmond ook wel wijkcentra’s genoemd.

De graafwerkzaamheden lagen tijdens de kerstvakantie stil maar zijn afgelopen maandag weer begonnen in de omgeving Garrelsweer.

Planning aardbevingsgemeenten

Op verzoek van vele bewoners hebben wij de planning voor de aardbevingsgemeenten inzichtelijk gemaakt. Op deze pagina kunt u zien onder welk gebied u valt en wat dit betekent voor de aanleg in uw buurt.

De planning voor het Westerkwartier volgt binnenkort.

'Wat een tijdwinst en werkplezier!'

De eerste verbindingen zijn nu al een aantal maanden live. Wij zochten de bewoners op en vroegen naar hun ervaring met snel internet.
Lees hier het artikel.

Status Westerkwartier

Ook de vraagbundeling in de voormalige gemeente Zuidhorn is gehaald! Mede daarom hebben wij besloten om ten noorden van de A7 in het Westerkwartier te starten met de werkzaamheden.

Meer hierover kunt u lezen in de nieuwsbrief. 

Terugblik Snel Internet Groningen

Een mooie terugblik waarin wij, samen met Groningse partijen, hard werken aan snel internet voor de buitengebieden in Groningen.

Drie nieuwe POP's

Vandaag zijn er drie POP’s geplaatst in de gemeente Het Hogeland. Deze staan in Broek, Stitswerd en Uithuizen. In deze verdeelkasten komen honderden glasvezels bij elkaar en worden in de volksmond ook wel wijkcentra’s genoemd.

Voordelen Snel Internet Groningen

Bent u al bekend met de voordelen van Snel Internet Groningen? Bekijk hier een toelichting van de onderstaande voordelen.Voordelen Snel Internet Groningen

Vraagbundeling Delfzijl gehaald

Vraagbundeling Delfzijl gehaald!

Meer dan 50% van de witte adressen in gemeente Delfzijl heeft zich aangemeld! Dit betekent dat het buitengebied van Delfzijl ook Snel internet zal krijgen.

Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet en in het bijzonder onze ambassadeurs. Aanmelden kan nog tot en met 12 juli: check daarom nu uw adres en doe ook mee!

Snel Internet Groningen: van aanmelding tot aansluiting.

Wat gebeurt er nadat u zich heeft aangemeld voor een (gratis) Snel Internet aansluiting? In de video nemen we u mee in het proces van aanmelding tot aansluiting.

Livegang eerste glasvezelaansluiting

De eerste glasvezelaansluiting in gemeente De Marne is een feit.

Eerste aansluiting

Livegang eerste glasvezelaansluitingen

In gemeente De Marne worden in de eerste week van juni ’19 de eerste glasvezelaansluitingen verbonden aan het netwerk. Een prachtige mijlpaal!

Plaatsing mast gemeente Bedum

Na verwachting zijn de eerste werkzaamheden in gemeente Bedum gestart. Zie hierbij de plaatsing van de mast die de radioverbinding in het gebied gaat verzorgen.

Peter de Ploeg

Hierbij heten wij de Vermeer PTX25, bij ons bekend als Peter de Ploeg, welkom als nieuwe medewerker. Peter wordt bij Snel Internet Groningen ingezet als een ploeg voor het leggen van kabels naar de woningen. Hij snijdt secuur door de grond, legt de kabels 40 cm diep en laat alles weer netjes achter zich. Bovendien is Peter de Ploeg sterk voor twaalf man waarmee wij flink kunnen opschalen. Een echte aanwinst dus! Bekijk Peter in actie.

Plaatsing POP

Eind februari is de eerste Point Of Presence, afgekort POP, geplaatst. Een POP is een verdeelstation waarin de kabels van duizenden aansluitingen bij elkaar komen. Middels onze POP kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen. In de gehele provincie worden in totaal zes POP’s geplaatst. De eerste is inmiddels gebouwd en staat in Ulrum, zoals te zien op de foto.

Boring

Het merendeel van de huisaansluitingen en onze masten worden aangesloten op ons glasvezel netwerk. De voeding van dit glasvezelnetwerk komt uit Friesland. Om deze cruciale verbinding te realiseren moeten wij bij Zoutkamp onder het Reitdiep door. Dit is niet zomaar een boring, maar een dubbele boring en vindt plaats op ongeveer 20 meter onder NAP. Bovendien is de boring 300 meter lang en dit maakte het een flinke onderneming, maar het is gelukt! De foto’s geven een beeld van de omvang van de boring maar natuurlijk vind het belangrijkste onder de grond plaats.

Snel Internet Groningen sluit eerste adressen aan

In de afgelopen weken zijn de eerste adressen aangesloten op de nieuwe breedband internetverbinding van Rodin Broadband Groningen. Een tiental adressen in gemeente de Marne maakt vanaf nu als ‘pilot’ gebruik van het snelle internet en de telefonie en televisiediensten van Kabelnoord uit Dokkum.

Na de succesvolle aansluiting van deze eerste adressen op een draadloze internetverbinding is het pad nu vrij om begin volgend jaar op volle kracht verder te gaan met het aansluiten van alle adressen die zich vanaf maart hebben aangemeld.

Ook in Loppersum voldoende aanmeldingen

Ook in de gemeente Loppersum zijn nu voldoende aanmeldingen. Alle gemeenten waar Snel Internet Groningen tot nu toe campagne heeft gevoerd doen mee! De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum en Loppersum krijgen snel internet.

Op dit moment zijn we actief met de vraagbundeling in Ten Boer.

Haspel Snel Internet Groningen

Update november 2018

Loppersum en Ten Boer

Na de succesvolle vraagbundeling in De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum zijn we nu actief in Loppersum. Aansluitend start op 4 december de ‘vraagbundeling’ in Ten Boer.

Aanleg in de Marne

Op dit moment zijn onze graafploegen actief in De Marne. U heeft ze misschien al aan het werk gezien bij de N361. Begin 2019 doen we bij alle woningen een ‘schouwing’. De bewoners die zich hebben aangemeld hebben daar vorige week een brief over ontvangen. In februari/maart hebben de eerste adressen een glasvezelaansluiting. De komende weken worden de eerste aansluitingen met onze radioverbinding gemaakt.

En wij dan?

Hoe zit het met de aanleg in Winsum, Eemsmond en Bedum? Inwoners van Winsum krijgen voor de kerstvakantie informatie over de manier van aansluiten. Daarna volgen de de schouwingen. Die zijn nu gepland in januari. In Eemsmond informeren we de inwoners begin 2019 over het moment waarop we de aansluiting verwachten te maken. Zodra we weten wanneer we in Bedum aan kunnen sluiten publiceren we die informatie op onze website en ontvangen de inwoners bericht van ons.

Planning vraagbundeling

Na de vraagbundeling in Loppersum gaan we aan de slag met de inventarisatie in de volgende gemeenten (we hanteren daarbij de ‘oude’ gemeente-indeling, van voor de eventuele herindeling):

  • Loppersum, 29 okt. 2018 t/m 7 dec. 2018
  • Ten Boer, 4 dec. 2018 t/m 18 jan. 2019
  • Slochteren, 31 jan. 2019 t/m 15 mrt. 2019
  • Appingedam, 14 mrt. t/m 3 mei 2019
  • Delfzijl, 2 mei 2019 t/m 14 juni 2019

Aansluitend is Snel Internet Groningen actief in Grootegast, Marum, Leek, Zuidhorn, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela’s, Stadskanaal, Vlagtwedde, Bellingwedde en Oldambt.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons bereiken via info@snelinternetgroningen.nl of telefoon 088-011 78 20 .

Werkzaamheden in De Marne

Enkele foto’s van de werkzaamheden in Vierhuizen en bij de N361. Foto’s met dank aan mevr. K. Louwes.

Planning overige gemeenten

Na de afronding van de vraagbundeling in Loppersum volgen Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl in het begin van 2019, gevolgd door de overige gemeenten in Groningen.

Vraagbundeling in Loppersum

Na de succesvolle afronding van de vraagbundeling in de Bedum, eind oktober, zijn we in november gestart met de vraagbundeling in Loppersum. Zo’n 150 geïnteresseerden bezochten op 13 november de informatieavond in Boerderij De Diek’n in Zeerijp.

Bordjes Bedum

Werkplein Ability is druk in Bedum

Werkplein Ability is druk met de verspreiding van “Wij Doen Mee” bordjes in Bedum. Lees alles over de samenwerking met Werkplein Ability en ‘Social Return on Investment’ in dit persbericht.

Bedum

Vraagbundeling gemeente Bedum

Op 12 september is Snel Internet Groningen begonnen met de vraagbundeling in de gemeente Bedum. Aansluitend is de gemeente Loppersum aan de beurt, in oktober/november.

Werkzaamheden in De Marne

De werkzaamheden in de Gemeente De Marne zijn van start gegaan in Zoutkamp.

Wij doen mee sticker

Start realisatie De Marne

Als in een gemeente minimaal 50% van de inwoners een abonnement neemt kunnen we beginnen met de aansluitingen.

In De Marne, Winsum en Eemsmond is dat percentage in de zomer van 2018 gehaald.

Start vraagbundeling in Gemeente Eemsmond

Op 4 juni begonnen we met de vraagbundeling in de gemeente Eemsmond. Inwoners ontvingen een brief van de gemeente en een krantje van Snel Internet Groningen. Op 19 juni was er een goedbezochte informatiebijeenkomst in Uithuizen.

Informatiebijeenkomst voor bewoners witte adressen in Winsum

Tijdens de informatieavond in De Blauwe Schuit in Winsum informeerden we de bezoekers over de mogelijkheden. Tegen het einde van de vraagbundeling in Winsum zullen we op 28 juni in Baflo een tweede bijeenkomst in de vorm van een informatiemarkt organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Start vraagbundeling Winsum

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente Winsum start de vraagbundeling in Winsum.

Na Winsum inventariseren we, nog voor de zomervakantie, de vraag naar snel internet in de gemeente Eemsmond.

Bedum, Loppersum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl volgen na de zomervakantie.

Feestelijke start werkzaamheden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zoutkamp is het startsein gegeven voor de aanleg van Snel Internet in Groningen. De werkzaamheden aan de snelle internet infrastructuur zullen de komende weken steeds zichtbaarder worden.

Bewonersbijeenkomst Gemeentehuis De Marne te Leens

Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 april bleek dat er grote behoefte is aan informatie over de toevoeging van televisie en telefonie aan de abonnementen voor snel internet. Aan dat aanbod wordt gewerkt en de aanmeldperiode in De Marne loopt wat langer door: tot en met 26 mei.

Start vraagbundeling

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente De Marne start de vraagbundeling in De Marne.

Realisatie Backbone

Op de ‘Backbone’ komen straks alle verbindingen uit. Daarnaast starten we in het voorjaar met de vraagbundeling in achtereenvolgend De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum.

Opstarten...

Bepalen van het Programma van Eisen voor aannemers, afstemming met gemeenten. Opstarten van de activiteiten.

Snel Internet Groningen

Ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Groningen.

Met de ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Provincie Groningen op 7 december kunnen we aan de slag!