Slochteren

De inventarisatie (vraagbundeling) in voormalige gemeente Slochteren is op 31 januari 2019 gestart en op 15 maart 2019 voltooid. De overige delen van de gemeente Midden-Groningen benaderen we in de tweede helft van 2020.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

*Na de totstandkoming van de regeling Snel Internet Provincie Groningen zijn er door de gemeentelijke herindeling een aantal postcodes in Harkstede en Lageland gewijzigd. Deze postcode wijzigingen zijn ook in de postcodecheck opgenomen en u kunt zich per 7 februari 2019 met uw nieuwe postcode aanmelden. Heeft u zich in het verleden met uw oude postcode aangemeld? Geen zorgen, wij zetten uw aanmelding automatisch om naar de nieuwe postcode.

PoP plaatsing Noordbroek

Goed Nieuws! Afgelopen week is in Noordbroek een PoP (Point of Presence) geplaatst. Dit is een bovengronds hoofdverdeelpunt waarop honderden adressen in Noordbroek en omgeving worden verbonden met het netwerk van Snel Internet Groningen. Vanuit de PoP komt het snelle internet tot in de meterkast van omliggende bewoners. Zo kan straks heel Noordbroek hier gebruik van maken.

Update

In nauw overleg met de vergunningverlenende partijen hebben we een nieuw tracé voor onze glasvezelbuizen bepaald. Op dit moment zijn wij in gesprek over de vergunningen. Als dat gereed is kan de aannemer starten met zijn werkzaamheden. Onze planning is dat we vanaf het vierde kwartaal van 2021 aansluitingen kunnen realiseren.

In Luddeweer hebben we een mast geplaatst voor onze internet over radioverbindingen. In Siddeburen staat de bouw van een mast in de planning. Aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze actieve masten gaan we aansluiten.

Update

De (grond-) werkzaamheden aan de infrastructuur worden in de komende weken opgestart.

Eerste aansluiting

De eerste draaadloze aansluiting in de voormalig gemeente Slochteren is live!

Plaatsen glasvezel POP Slochteren

Plaatsing POP

De POP staat ook in Slochteren! Een POP (Point Of Presence) is een grote verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Aankondiging schouw

Deze week ontvangen 350 adressen in de voormalige gemeente Slochteren een brief met daarin de aankondiging van de schouw.
Bij deze schouwing komt er iemand kijken naar de situatie op het adres en bespreekt de schouwer de wensen en de mogelijkheden door. We bepalen wat er nodig is om het adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Als de schouwer langs is geweest maakt de aannemer een vervolgafspraak om de aansluiting te realiseren. Als de aansluiting klaar is, maakt Kabelnoord een afspraak voor het installeren van de benodigde apparatuur om vervolgens de diensten te activeren.

Fundering PoP Schaaphok

Plaatsen fundering PoP

Ook in de voormalige gemeente Slochteren begint er zicht te komen op snel internet! De fundering van de PoP (verdeelkast) is gisteren gelegd in de omgeving Schaaphok.
In deze PoP komen uiteindelijk alle kabels uit de omgeving samen en wordt er licht op het glasvezel gezet.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Wij zijn druk bezig met de aanleg van het netwerk in de voorgaande gemeenten. Wanneer dit is gerealiseerd kunnen we de aanleg gaan voortzetten. Dit betekent niet dat de werkzaamheden in voormalige gemeente Slochteren stilstaan; integendeel.

In voormalige gemeente Slochteren zijn wij alvast begonnen met de engineering van het netwerk. Dit is een enorme puzzel en vergt daarom veel tijd. Zoals gezegd verwachten wij dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Hoe nu verder?

Nu de vraagbundeling is behaald luidt de vraag: hoe nu verder? Wij gaan aan de slag met het ontwerp van het netwerk. Vanwege verschillende factoren is het moeilijk om exact te zeggen wanneer iedereen is aangesloten, maar wij verwachten dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Vraagbundeling gehaald

Zoals de meesten al hadden gezien, staat het stoplicht op groen. Dit betekent dat de vraagbundeling is gehaald! Meer dan 50% van de witte adressen zijn aangemeld en daardoor gaat de realisatie door. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze ambassadeurs te bedanken voor hun enorme inzet!

Extra informatiebijeenkomsten op woensdag 13 maart

Op woensdag 13 maart organiseren we in Edsersheerd, Stichtinglaan 2 te Slochteren, twee extra informatiebijeenkomsten. U kunt daar na een korte presentatie in gesprek gaan met medewerkers van Rodin Broadband Groningen, Kabelnoord en Breedband Noord-Groningen. Heeft u nog vragen dan is dit de gelegenheid om ze te bespreken.

Indien gewenst helpen de medewerkers van Kabelnoord u bij het aanmelden voor een gratis aansluiting.

Er zijn twee bijeenkomsten gepland: om 16.30 uur en om 19.30 uur. U kunt dus kiezen welke bijeenkomst u wilt bezoeken en er is geen aanmelding voor deze bijeenkomst nodig. We hopen u daar te ontmoeten!

Status vraagbundeling

50% gehaald!

Er zijn voldoende aanmeldingen, voormalige gemeente Slochteren krijgt snel internet!

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 15 maart.

Twijfelt u nog? Of heeft u nog vragen? Schroom dan niet en neem contact met ons op door te bellen naar 088-0117820 of een e-mail te sturen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Informatiebijeenkomst voormalig gemeente Slochteren

Op 12 en 14 februari organiseerden we een informatiebijeenkomst in Scharmer en Tjuchem. Zo’n 300 belangstellenden lieten zich informeren tijdens de presentaties en de informatiemarkt. Veel geïnteresseerden sloten nog dezelfde avond een abonnement af.

Heeft u de postcodecheck al gedaan? U kunt zich nog aanmelden voor een gratis aansluiting tot en met 15 maart aanstaande!

Informatieavonden

We organiseren twee informatieavonden. De eerste informatieavond is op 12 februari in Tjuchem en de tweede informatieavond is op 14 februari in Scharmer. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden in verband met de beperkte ruimte.

Indien nodig organiseren we extra informatieavonden. Hou deze pagina in de gaten voor de eventuele data!

Start vraagbundeling in de voormalige gemeente Slochteren

Woont u op een ‘wit adres’ (lees daar hier meer over) dan ontvangt u omstreeks 6 februari 2019 een brief waarin u alles leest over de ‘vraagbundelingsperiode’ in uw gemeente.

check uw adres en doe mee

Start vraagbundeling 31 januari

Check nu alvast uw adres en doe mee! Klik hier!