Planning

De aanleg van Snel Internet in Groningen is een uniek project. Op deze pagina houden we in een tijdlijn de vorderingen bij. Zodra we in uw gemeente beginnen met de aanleg kunt u een gedetailleerde planning voor uw gemeente raadplegen. Zie bijvoorbeeld de planning van De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum.

Snel Internet Groningen

Ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Groningen.

Met de ondertekening van de overeenkomst Snel Internet Provincie Groningen op 7 december kunnen we aan de slag!

Opstarten...

Bepalen van het Programma van Eisen voor aannemers, afstemming met gemeenten. Opstarten van de activiteiten.

Realisatie Backbone

Op de ‘Backbone’ komen straks alle verbindingen uit. Daarnaast starten we in het voorjaar met de vraagbundeling in achtereenvolgend De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum.

Start vraagbundeling

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente De Marne start de vraagbundeling in De Marne.

Bewonersbijeenkomst Gemeentehuis De Marne te Leens

Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 april bleek dat er grote behoefte is aan informatie over de toevoeging van televisie en telefonie aan de abonnementen voor snel internet. Aan dat aanbod wordt gewerkt en de aanmeldperiode in De Marne loopt wat langer door: tot en met 26 mei.

Feestelijke start werkzaamheden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zoutkamp is het startsein gegeven voor de aanleg van Snel Internet in Groningen. De werkzaamheden aan de snelle internet infrastructuur zullen de komende weken steeds zichtbaarder worden.

Start vraagbundeling Winsum

Met het verzenden van een brief aan de bewoners op de ‘witte adressen’ van Gemeente Winsum start de vraagbundeling in Winsum.

Na Winsum inventariseren we, nog voor de zomervakantie, de vraag naar snel internet in de gemeente Eemsmond.

Bedum, Loppersum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl volgen na de zomervakantie.

Informatiebijeenkomst voor bewoners witte adressen in Winsum

Tijdens de informatieavond in De Blauwe Schuit in Winsum informeerden we de bezoekers over de mogelijkheden. Tegen het einde van de vraagbundeling in Winsum zullen we op 28 juni in Baflo een tweede bijeenkomst in de vorm van een informatiemarkt organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Start vraagbundeling in Gemeente Eemsmond

Op 4 juni begonnen we met de vraagbundeling in de gemeente Eemsmond. Inwoners ontvingen een brief van de gemeente en een krantje van Snel Internet Groningen. Op 19 juni was er een goedbezochte informatiebijeenkomst in Uithuizen.

Wij doen mee sticker

Start realisatie De Marne

Als in een gemeente minimaal 50% van de inwoners een abonnement neemt kunnen we beginnen met de aansluitingen.

In De Marne, Winsum en Eemsmond is dat percentage in de zomer van 2018 gehaald.

Werkzaamheden in De Marne

De werkzaamheden in de Gemeente De Marne zijn van start gegaan in Zoutkamp.

Bedum

Vraagbundeling gemeente Bedum

Op 12 september is Snel Internet Groningen begonnen met de vraagbundeling in de gemeente Bedum. Aansluitend is de gemeente Loppersum aan de beurt, in oktober/november.

Bordjes Bedum

Werkplein Ability is druk in Bedum

Werkplein Ability is druk met de verspreiding van “Wij Doen Mee” bordjes in Bedum. Lees alles over de samenwerking met Werkplein Ability en ‘Social Return on Investment’ in dit persbericht.

Vraagbundeling in Loppersum

Na de succesvolle afronding van de vraagbundeling in de Bedum, eind oktober, zijn we in november gestart met de vraagbundeling in Loppersum. Zo’n 150 geïnteresseerden bezochten op 13 november de informatieavond in Boerderij De Diek’n in Zeerijp.

Planning overige gemeenten

Na de afronding van de vraagbundeling in Loppersum volgen Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl in het begin van 2019, gevolgd door de overige gemeenten in Groningen.

Werkzaamheden in De Marne

Enkele foto’s van de werkzaamheden in Vierhuizen en bij de N361. Foto’s met dank aan mevr. K. Louwes.

Haspel Snel Internet Groningen

Update november 2018

Loppersum en Ten Boer

Na de succesvolle vraagbundeling in De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum zijn we nu actief in Loppersum. Aansluitend start op 4 december de ‘vraagbundeling’ in Ten Boer.

Aanleg in de Marne

Op dit moment zijn onze graafploegen actief in De Marne. U heeft ze misschien al aan het werk gezien bij de N361. Begin 2019 doen we bij alle woningen een ‘schouwing’. De bewoners die zich hebben aangemeld hebben daar vorige week een brief over ontvangen. In februari/maart hebben de eerste adressen een glasvezelaansluiting. De komende weken worden de eerste aansluitingen met onze radioverbinding gemaakt.

En wij dan?

Hoe zit het met de aanleg in Winsum, Eemsmond en Bedum? Inwoners van Winsum krijgen voor de kerstvakantie informatie over de manier van aansluiten. Daarna volgen de de schouwingen. Die zijn nu gepland in januari. In Eemsmond informeren we de inwoners begin 2019 over het moment waarop we de aansluiting verwachten te maken. Zodra we weten wanneer we in Bedum aan kunnen sluiten publiceren we die informatie op onze website en ontvangen de inwoners bericht van ons.

Planning vraagbundeling

Na de vraagbundeling in Loppersum gaan we aan de slag met de inventarisatie in de volgende gemeenten (we hanteren daarbij de ‘oude’ gemeente-indeling, van voor de eventuele herindeling):

  • Loppersum, 29 okt. 2018 t/m 7 dec. 2018
  • Ten Boer, 4 dec. 2018 t/m 18 jan. 2019
  • Slochteren, 31 jan. 2019 t/m 15 mrt. 2019
  • Appingedam, 14 mrt. t/m 3 mei 2019
  • Delfzijl, 2 mei 2019 t/m 14 juni 2019

Aansluitend is Snel Internet Groningen actief in Grootegast, Marum, Leek, Zuidhorn, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela’s, Stadskanaal, Vlagtwedde, Bellingwedde en Oldambt.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons bereiken via info@snelinternetgroningen.nl of telefoon 088-011 78 20 .

Ook in Loppersum voldoende aanmeldingen

Ook in de gemeente Loppersum zijn nu voldoende aanmeldingen. Alle gemeenten waar Snel Internet Groningen tot nu toe campagne heeft gevoerd doen mee! De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum en Loppersum krijgen snel internet.

Op dit moment zijn we actief met de vraagbundeling in Ten Boer.

Snel Internet Groningen sluit eerste adressen aan

In de afgelopen weken zijn de eerste adressen aangesloten op de nieuwe breedband internetverbinding van Rodin Broadband Groningen. Een tiental adressen in gemeente de Marne maakt vanaf nu als ‘pilot’ gebruik van het snelle internet en de telefonie en televisiediensten van Kabelnoord uit Dokkum.

Na de succesvolle aansluiting van deze eerste adressen op een draadloze internetverbinding is het pad nu vrij om begin volgend jaar op volle kracht verder te gaan met het aansluiten van alle adressen die zich vanaf maart hebben aangemeld.