Planning Noord-Oost Groningen

Juli 2022: Voortzetting werkzaamheden Snel Internet Groningen
Inmiddels is het nieuwe ontwerp van het netwerk in de afrondende fase en wordt deze ter toetsing bij de Provincie Groningen ingediend. Wanneer de Provincie Groningen het ontwerp na de bouwvakperiode heeft vastgesteld, wordt dit in een nieuwe aanlegplanning verwerkt. In oktober verwachten we de planning te publiceren op de website.

De werkzaamheden in Westerkwartier, ten zuiden van de A-7 (AP 20,24,25) en in de omgeving Woldendorp (AP 10), blijven onverminderd doorgaan.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, stuur ons een e-mail of bel met ons via 088 – 01 178 20.

Juni 2022: Voortgang uitvoering werkzaamheden Snel Internet Groningen
Snel Internet Groningen heeft de ambitie om de aangemelde adressen binnen de Provincie Groningen te voorzien van een snelle internet verbinding. In de afgelopen periode zijn wij actief bezig geweest om de resterende adressen aan te sluiten op het netwerk.

We ondervinden op dit moment problemen in de voortgang van deze aanleg. We hebben het ontwerp van het netwerk moeten aanpassen door meerdere wijzigingsverzoeken en aanvullende wensen vanuit de Provincie Groningen. Ook neemt het verkrijgen van de benodigde vergunningen meer tijd in beslag, wat vraagt om maatwerkoplossingen. Dit komt mede door wijzigingen in de wet- en regelgeving vanuit de waterschappen. We zijn op dit moment in gesprek met de provincie om een nieuwe planning vast te stellen.

Vervolgstappen
Wij willen u graag zo spoedig mogelijk voorzien van snel internet en zetten onze inspanningen hiervoor onverminderd door. Zo hebben wij inmiddels meerdere aannemers aan ons weten te binden, waardoor wij verwachten na de bouwvakperiode de werkzaamheden versneld te kunnen opschalen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, stuur ons een e-mail of bel met ons via 088 – 01 178 20.

 

AP-gebieden (inzoomen mogelijk)

Kansrijk