Persbericht 12 juli: vraagbundeling gemeente Westerkwartier.


De voormalige gemeente Grootegast doet mee!
Het aantal deelnemers voor Snel Internet Groningen in de gemeente Westerkwartier stijgt snel.

De verwachting is dat àlle gebieden in het Westerkwartier snel aan de vraagbundeling voldoen: “We zien de laatste week een kanteling. Onze acht informatieavonden werden goed bezocht en veel bewoners van witte adressen gaven zich al op voor een gratis aansluiting”, zegt technisch directeur Ronald Kunneman van Rodin Broadband Groningen.

“De inwoners hebben zich goed laten informeren en er komen dagelijks tientallen aanmeldingen binnen uit alle gebieden van het Westerkwartier. We gaan in de komende weken nog een reeks ‘keukentafelgesprekken’ voeren. Enkele inwoners van de ‘witte adressen’ hebben nog vragen die wij graag willen beantwoorden. Ondertussen zijn er gesprekken gaande over het samenwerken met lokale initiatieven, waaronder VaartFiber in Jonkersvaart. De komende periode zullen we dan ook gebruiken om de samenwerking met lokale initiatieven verder uit te werken.

Tegelijkertijd begint voor veel mensen morgen de zomervakantie. Daarom hebben we besloten om de vraagbundeling nu nog niet te sluiten en daarmee te wachten tot na de vakantie.” Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom de vraagbundeling in Westerkwartier kan terecht op www.snelinternetgroningen.nl/westerkwartier.

Kansrijk