Over Ons

Hoe meer mensen aangesloten zijn op snel internet, des te beter. Snel Internet Groningen gaat vol energie aan de slag om ervoor te zorgen dat Groningen een voorsprong krijgt. Zo versterken we samen de regio.

Het belang van snel internet wordt al enkele jaren onder de aandacht van publiek en politiek gebracht door onder anderen de Stichting Glasvezel Groningen, één van de partners binnen Snel Internet Groningen.

Samenwerking in Groningen

Provincie Groningen, Economic Board Groningen en Nationaal Coördinator Groningen willen met marktpartijen breedband mogelijk maken in het hele gebied. Ook op plaatsen waar het economisch nu niet rendabel is om breedband aan te leggen.

Om dit te bereiken hebben de partijen een subsidieregeling in het leven geroepen. De provincie Groningen stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van snel internet op het platteland. De Economic Board Groningen en Nationaal Coördinator Groningen dragen elk vijf miljoen euro bij. Van het totaalbedrag is 10 miljoen euro speciaal bestemd voor het aardbevingsgebied.

Kansrijk GroningenDe subsidieregeling ‘Snel Internet Groningen’ is onderdeel van het programma Groningen@Work van de provincie Groningen, het programma Digitale Bereikbaarheid van de EBG en het programma Kansrijk Groningen van NCG.

Rodin Broadband Groningen B.V. gaat nu de infrastructuur voor snel internet in heel Groningen aanleggen.

Bij de uitrol van het snelle internet krijgen de negen aardbevingsgemeenten voorrang. Hiervoor hebben de gemeenten Eemsmond, Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum en Slochteren gezamenlijk Breedband Noord Groningen opgericht. Die verzorgt de coördinatie tussen bewoners en bedrijven, de provincie en de gemeenten.

 

Nu meedoen

Binnen de projectperiode (wanneer dat voor u is, leest u in de informatie die we u toesturen) kunnen we u kosteloos aansluiten. Als voldoende mensen in een gebied een abonnement afsluiten bij de dienstenproviders, kunnen we starten met de aanleg. Neemt u nu geen abonnement maar wilt u later alsnog snel internet? Dat is natuurlijk mogelijk, maar dan zult u wel aansluitkosten moeten betalen. Wacht niet te lang en doe mee, dit is het moment!

Foto Haspel Kabelnoord

Next Generation Accesss

Het doel van Snel Internet Groningen is het leveren van ‘Next Generation Access’ op Groningse adressen die nu nog van snel internet verstoken zijn. Dat betekent een snelle breedband verbinding met een snelheid van minimaal 30 Mb per seconde.

Glasvezel of Internet over Radio

Het internet komt straks bij de ‘witte adressen’ binnen in de meterkast. Onze eerste keuze is om u aan te sluiten op een glasvezelkabel in de grond. Waar dat niet mogelijk blijkt, kunnen we u tóch een snelle verbinding bieden met internet over een radioverbinding. Zo kunnen we iedereen een snelle verbinding garanderen.

Werkgelegenheid en Social Return on Investment

Bij de aanleg van het netwerk werken we zoveel mogelijk samen met lokale partijen. Daarbij hebben we ook afspraken gemaakt over werk- en leerplekken voor mensen die langer werkloos zijn of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat doen wij samen met de aannemers en in nauw overleg met de gemeenten.

Kansrijk