Nieuwsbrief Westerkwartier 6 november

Alle witte adressen in de gemeente Westerkwartier hebben via meerdere kanalen bericht ontvangen dat zij vanaf de zomer een gratis Snel Internet aansluiting kunnen aanvragen. Veel bewoners hebben zich aangemeld en daarmee was de vraagbundeling in voormalige gemeente Grootegast al snel gehaald.
Wij kregen meerdere berichten dat een aantal bewoners door de bomen het bos niet meer zag. Daarom hebben wij vorige week de witte adressen die zich nog niet hebben aangemeld nogmaals aangeschreven.
Dit heeft gewerkt en daarom hebben wij goed nieuws!

Ook in de gemeente Zuidhorn is de vraagbundeling gehaald!

Nu de vraagbundelingen in de voormalige gemeente Grootegast en Zuidhorn zijn gehaald, ontstaat er een nieuwe situatie. Wij willen zo snel mogelijk beginnen met de aanleg. Daar gaan nog een aantal voorbereidende werkzaamheden aan vooraf, waaronder het ontwerp van het netwerk. Het ontwerp van het netwerk wordt namelijk niet gemaakt op basis van gemeentegrenzen maar op basis van natuurlijke grenzen. Hierbij kunt u denken aan wateren, grote wegen, spoorwegen, etc. Daarom hebben wij besloten om de gemeente Westerkwartier in twee gebieden op te delen. Boven en onder de A7. Woont u boven de A7 en viel uw adres eerder onder de voormalige gemeente Marum of Leek? Dan nemen wij uw adres al mee in de aanleg van het gebied boven de A7. Hieronder leest u verder wat dit voor u betekent.

Start werkzaamheden boven de A7!

Boven de A7 zijn wij gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Wij zijn inmiddels druk bezig met het ontwerp van het netwerk en het aanvragen van vergunningen.
Woont u op een wit adres boven de A7? Alleen voor 6 december kunt u zich nog aanmelden zonder aansluitkosten.
Na 6 december wordt het ontwerp van het netwerk definitief gemaakt. Meldt u zich daarna aan? Dan zullen er aansluitkosten in rekening gebracht worden.

Hoe nu verder onder de A7?

De afgelopen periode is er veel op de bewoners afgekomen en veranderd, zo ook in het gebied onder de A7. De aanmeldingen blijven binnen komen en ook in dit gebied is de vraagbundeling bijna gehaald.
Als er genoeg aanmeldingen uit dit gebied binnen zijn, starten wij ook hier met de voorbereidende werkzaamheden. Het gaat om de laatste procenten…

Nieuwe bijeenkomsten

Wij hebben een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die nog informatie nodig heeft, nieuwsgierig is naar de realisatie of zich wil aanmelden. Alle bijeenkomsten beginnen om 20:00uur.
- 12 november, Café Pluim, Hoofddiep 66 te Zevenhuizen
- 13 november, In de Klaver, Molenweg 2 te Niebert
- 14 november, Ons Centrum, Kruisweg 30 te Marum
- 18 november, Oomkegast, De Olde Ee 10 te Boerakker
- 19 november, 't Humsterland, Englumstraat 10 te Oldehove
- 21 november, Balk, De Gast 39 te Zuidhorn

Wilt u één van bovenstaande bijeenkomsten bijwonen? Schrijf u dan in op Westerkwartier pagina. Wij zorgen ervoor dat de koffie klaar staat!

Kansrijk