Nieuwe provider op ons netwerk!

Internet wordt voor iedereen steeds belangrijker. Niet alleen voor particulieren maar ook zeker voor ondernemers is het een voorwaarde om succesvol te zijn. Om onze klanten van een goed zakelijk aanbod te kunnen voorzien, zijn we met verschillende partijen om tafel gegaan. Het resultaat is een nieuwe zakelijke internet serviceprovider die zijn diensten levert via het netwerk van Snel internet GroningenGreenIX!  
We zijn erg blij met de komst van deze nieuwe provider en zien in hun dienstverlening als toegevoegde waarde voor onze zakelijke klanten.

Wat is GreenIX voor provider? Welke mogelijkheden zijn er en welke diensten leveren ze? Dit en nog veel meer leest u in het interview hieronder met Thijs Koetsier, Directeur GreenIX.

Een nieuwe zakelijke service provider? Hoe nieuw is nieuw? Hebben jullie wel de vereiste ervaring?

Thijs Koetsier: “Inderdaad, GreenIX is een nieuwe internetservice provider en een dochterorganisatie van Exception.  Een Gronings bedrijf dat al sinds 1999 full service ICT-diensten aan bedrijven en instanties levert. Hierbij moet je denken aan netwerkbeheer, kantoorautomatisering, managed-hosting en allerlei andere diensten.

Om een hoogwaardige dienstverlening te kunnen garanderen, heb je een snelle stabiele internetverbinding nodig met goede ondersteuning. In de praktijk merkten wij dat niet iedere aanbieder in staat is om deze kwaliteit tegen een concurrerende prijs aan te bieden. Uit die behoefte is GreenIX ontstaan. Wij leveren onze klanten snel internet in eigen beheer. Zo zijn de lijnen kort en hebben we zelf controle, waardoor we altijd de gewenste kwaliteit voor onze klanten kunnen garanderen. En dat alles tegen een concurrerende prijs.”

Een concurrerende prijs? De zakelijke pakketten zijn toch een stuk duurder?

“Dat klopt, in vergelijking met een particulier abonnement zijn wij duurder, maar in vergelijking met andere zakelijke aanbieders zitten wij met onze prijzen beduidend lager, vaak tot wel 60%.’’

GreenIX Groningen zakelijk internet

Wat is dan het verschil tussen een zakelijk en een particulier abonnement en waar komt het prijsverschil vandaan?

“Deze vraag krijgen wij natuurlijk wel vaker, ik geef graag een uitgebreidere uitleg. Om te beginnen zijn zakelijke klanten voor hun business vaak afhankelijk van goede verbindingen. Onze klantenservice is daarom 24 uur per dag beschikbaar. Je krijgt sneller een medewerker aan de lijn. Ook kun je als zakelijke klant bij ons aanvullende diensten aanvragen, zoals een pin-betalingsmogelijkheid, een alarmdienst, meerdere vaste IP-adressen en allerlei andere aanvullende diensten.”

“Zakelijke abonnementen hebben veel minder overboeking, een technische term die ik even toe wil lichten. Overboeking geeft aan met hoeveel gebruikers de capaciteit van een internetverbinding wordt gedeeld. Voor particuliere verbindingen ligt de overboeking tussen de 20 en de 100. Er maken dan tussen de 20 en 100 personen gebruik van dezelfde verbinding. Een aanbieder zoals KPN of Ziggo biedt dan bijvoorbeeld 30 Mb/s aan, maar als iedereen tegelijk op internet zit, wordt de snelheid nog maar (20 mb/30) 0,67 Mb/s. Bij zakelijk internet ligt de overboekingsfactor vaak tussen de 1 en de 20. De verbinding wordt dus met minder gebruikers gedeeld waardoor de kosten ook hoger zijn.”

“Daarnaast heb je de SLA, het Service-Level-Agreement, ook wel onderhoudscontract. De SLA van zakelijk internet ligt veel hoger, omdat bedrijven er voor hun werkzaamheden zo afhankelijk van zijn. Ze lopen snel veel geld mis als het internet niet beschikbaar is. Een SLA van 98% is niet ongewoon. Bij GreenIX ligt deze zelfs op 99,8%.”

“Een laatste factor waardoor de verbinding duurder kan worden, zijn de aanvullende diensten. Standaard zijn er veel diensten inbegrepen. Maar wil je een aanvullende dienst als bijvoorbeeld remote desktopbeheer waarbij er vanaf elke locatie gebruik gemaakt kan worden van programma’s, gedeelde mappen en andere systemen, dan brengen we daar extra kosten voor in rekening.”

“Wie een bedrijf heeft en extra zekerheid wil, moet zeker eens met ons in gesprek gaan. GreenIX levert meerwaarde, wij gaan door waar anderen stoppen. Dat merken onze klanten, die zijn met GreenIX klaar voor de toekomst!” sluit Thijs Koetsier af.

SIG heet nieuwe provider GreenIX welkom

Namens het team van Snel internet Groningen heten wij GreenIX van harte welkom. Met GreenIX hebben we een degelijke, zakelijke aanbieder voor onze klanten gevonden. Meer informatie? Kijk dan op www.greenix.nl

Kansrijk