Meest gestelde vraagbundelingsvragen


 

Is de aansluiting echt zonder aansluitkosten?
Ja, de aansluiting is echt zonder aansluitkosten. In de regeling is vastgelegd dat de aansluitkosten voor de bewoners vervallen als zij zich binnen de vraagbundelingsperiode aanmelden. Hier moeten wij ons aan houden. Er zijn dus geen aansluitkosten bij aanvang en ook geen aansluitkosten verwerkt in de abonnementsprijs.

Kom ik in aanmerking voor een kosteloze aansluiting?
Of u in aanmerking komt voor een kosteloze aansluiting kunt u zelf controleren met de postcodecheck op onze website. Indien u in aanmerking komt, dan kunt u uw gegevens aanvullen en wordt u doorgestuurd naar het aanbod van Onvi en Stipte. Pas wanneer u een abonnement heeft afgenomen is de aansluiting aangevraagd.

Wie is de provider op het netwerk?
Onvi, Stipte en zakelijk provider Qonnected zijn de dienstenproviders op ons netwerk. In de regeling Snel Internet Provincie Groningen staat dat wij een open netwerk moeten leveren. Als andere providers hun diensten over ons netwerk willen leveren, zullen wij daar de mogelijkheden voor bieden. Wij verwachten in de toekomst dan ook meerdere providers op ons netwerk.

Wat zijn de abonnementskosten?
Het introductieaanbod van Stipte voor een internetaansluiting met 1000 Mbps download én uploadsnelheid is op dit moment € 54,95 per maand. Van Onvi is het introductie aanbod voor een internetaansluiting met straalverbinding WTTH 100/30 Mbit voor €50,- per maand. Voor de glasvezel verbinding is dit 250/250 Mbit vgoor €50,- per maand. Wilt u ook de tarieven voor telefonie en televisie zien, doet u dan de postcodecheck. Na het invullen van uw gegevens krijgt u het complete introductieaanbod te zien.

Sluiten jullie iedereen aan op glasvezel?
We maken gebruik van een ‘hybride model’. Dat betekent dat wij zorgen voor snelle internetverbindingen en dat de techniek die we daarvoor gebruiken een combinatie is van ‘internet over radio’ en glasvezeltechniek. Wij willen zo veel mogelijk adressen aansluiten op glasvezel. Echter blijkt in de praktijk dat dit niet in alle gevallen haalbaar is. Dit kan verschillende redenen hebben. Deze adressen kunnen wij toch voorzien van snel internet door middel van onze draadloze oplossing. Ongeacht de gekozen techniek die wij gebruiken is het eindresultaat dat u een snelle en betrouwbare verbinding krijgt met dezelfde diensten!

Kansrijk