Loppersum

De inventarisatie (vraagbundeling) in Loppersum is op 29 oktober 2018 gestart en op 7 december 2018 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

De voor dit gebied belangrijke verdeelkast in Garrelsweer is actief. Voor de zomervakantie zijn de glasvezelverbindingen gereed. In de Paauwen is een mast voor internet over radioverbindingen geplaatst. We moeten nog een aantal masten in de omgeving plaatsen. Alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze actieve masten zijn aangesloten of er zijn afspraken voor ingepland. Op steeds meer adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

De (grond-) werkzaamheden aan de infrastructuur zijn afgerond. We werken nu aan het blazen van glasvezel en het maken van de huisaansluitingen.

Werkzaamheden Snel Internet Groningen Inblazen Glasvezel

Waar het leggen van onze oranje mantelbuizen is afgerond, kunnen we starten met het inblazen van glasvezel. Hierbij zet de aannemer met een compressor luchtdruk op de buis. Met een blaasmachine voert hij de kabel in.

Mast snel internet groningen in stedum, stedum van bovenaf

Mast Stedum

Ze moeten zich tegenwoordig flink inpakken om in deze kou en op grote hoogte een mast te bouwen. Maar het is gelukt! De mast in Stedum staat.

Eerste aanlsuiting

De eerste draadloze aansluiting in de gemeente Loppersum is live!

Update planning

De afgelopen weken zijn er bijna 100 adressen geschouwd in de voormalige gemeente Loppersum. Hiervan zijn er ook een aantal aan aangegraven.

Bent u benieuwd wanneer u aan de beurt bent? Op deze pagina staat de planning voor het aardbevingsgebied.

Start graafwerkzaamheden Zeerijp en Westeremden

De graafwerkzaamheden in de gemeente Loppersum zijn gestart! Wij graven de aankomende weken in de omgeving Zeerijp en Westeremden.
Daarnaast ontvangen ook de adressen in de omgeving Stedum, Eenum, Wirdum en Hoeksmeer een brief dat er in oktober contact wordt opgenomen om de schouw van de woning in te plannen.

Aankondiging schouw

De adressen in de omgeving Zeerijp, Westeremden, ’T Zandt en Stedum ontvangen in week 40 een bericht met daarin de aankondiging van de schouw.

Mast Fraamklap

Naar verwachting zijn de eerste werkzaamheden gestart in gemeente Loppersum. Zie de onderstaande foto’s van de mast in Fraamklap die de radioverbinding in het gebied gaat verzorgen.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Wij zijn erg druk bezig met de engineering van het netwerk. Dit is een enorme puzzel en vergt daarom veel tijd.
In de voorgaande gemeenten zijn we druk bezig met de aanleg van het netwerk. In het belang van het gehele netwerk is het cruciaal dat de voeding vanuit Friesland komt. Dit hebben we gerealiseerd door een grootschalige boring op de grens van Friesland en Groningen. Lees hier meer over de indrukwekkende boring.

Update 24 januari 2019

Voor de jaarwisseling is de vraagbundeling in de gemeente Loppersum gehaald. Wij verwachten dat de realisatie in de tweede helft van 2019 gaat beginnen. De exacte planning zal afhangen van de realisatie in de voorgaande gemeentes, het vergunningstraject en de winterse weersomstandigheden. Wij zullen deze pagina actualiseren zodra meer bekend is.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws voor Loppersum

In de Gemeente Loppersum zijn voldoende aanmeldingen! Dat betekent dat we ook snel internet aan gaan leggen in Loppersum.

Aanmelden kan vanaf nu niet meer via deze website. Wilt zich alsnog aanmelden of meer informatie, belt u dan 088-011 78 20 of stuurt u een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Status

De vraagbundeling in Loppersum is in volle gang. Er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen.

50% gehaald!

Het benodigde aantal aanmeldingen is gehaald!

U kunt zich nu nog online aanmelden. Twijfelt u nog of wenst u meer informatie? Neem dan snel contact met ons op via  088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. Wij helpen u graag.

Extra informatiebijeenkomsten op donderdag 6 december

Op donderdag 6 december organiseren we in Zalencentrum Vita Nova in Middelstum twee extra informatiebijeenkomsten. U kunt daar na een korte presentatie in gesprek gaan met medewerkers van Rodin Broadband Groningen, Kabelnoord en Breedband Noord Groningen. Heeft u nog vragen dan is dit de gelegenheid om ze te bespreken.

Indien gewenst helpen de medewerkers van Kabelnoord u bij het aanmelden.

Er zijn twee bijeenkomsten gepland: om 16.30 uur en om 19.30 uur. U kunt dus kiezen welke bijeenkomst u wilt bezoeken. We hopen u daar te ontmoeten!

Informatiebijeenkomst Loppersum

Op dinsdag 13 november organiseerden we een informatiebijeenkomst in Boerderij De Diek’n in Zeerijp. Zo’n 150 belangstellenden lieten zich informeren tijdens de presentaties en de informatiemarkt. Veel geïnteresseerden sloten nog dezelfde avond een abonnement af.

Heeft u de postcodecheck al gedaan? U kunt zich nog aanmelden voor een gratis aansluiting tot en met 7 december aanstaande!

#Wijdoenmee actie

Wie doet mee?

Vanaf dinsdag 20 oktober ziet u ze overal in de gemeente Loppersum… die bordjes met “Wij doen mee”. Woont u op een ‘wit adres’ dan maakt u kans op een luchtfoto. Kijk op deze pagina om alles te weten te komen over deze actie!

Informatieavond dinsdag 13 november

Aanstaande dinsdag 13 november is er een informatieavond in Boerderij De Diek’n. Alle ‘witte adressen’ zijn daar deze week over geïnformeerd. In de krant die u van ons ontving staat hoe u zich aan kunt melden.

Boerderij De Diek’n ligt ca. 2 kilometer buiten Zeerijp. Er zijn mensen aanwezig om u de weg te wijzen en te helpen bij het parkeren. We zorgen ook voor verlichting. Voor een routebeschrijving kunt u hier klikkken.

Volgende week ontvangt u meer informatie

In de loop van week 44 (rond 30 oktober) ontvangen de ‘witte adressen’ in Loppersum een brief van de gemeente. Een week later stuurt Snel Internet Groningen een informatiekrant. Daarin leest u alles over de mogelijkheden in uw gemeente. U kunt nu alvast de postcodecheck doen en uw adres aanmelden voor een snelle verbinding!

Informeren gemeenteraad

Tijdens de informatie avond op 8 oktober informeerden we de gemeenteraad van Loppersum over de plannen.