En mijn gemeente dan?

Snel Internet Groningen inventariseert eerst in achtereenvolgens De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl. Tijdens die inventarisatie (ook wel ‘vraagbundeling’) voeren we actief campagne en informeren we alle adressen die deel kunnen nemen.

Als de vraagbundeling in het bovenstaande gebied afgerond is, gaan we aan de slag in de overige gemeenten in Groningen. Zo komen we in 2019/2020 ook in Grootegast, Marum, Leek, Zuidhorn, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Veendam, Pekela’s, Stadskanaal, Vlagtwedde, Bellingwedde en Oldambt. Ruim voordat de vraagbundeling daar start krijgen deze plaatsen ook een eigen pagina op deze website.

 

Wat kan ik doen als mijn gemeente er nog niet bij staat?

Op dit moment kunt u al wel controleren of uw adres in aanmerking komt voor een gratis aansluiting binnen de regeling Snel Internet Provincie Groningen. Doet u de postcodecheck op de homepage van onze website. Als u uw gegevens achterlaat kunnen we u straks ook per e-mail informeren als we in uw gebied van start gaan. 

Heeft u deze kaart ontvangen?

Alle adressen die binnen het project Snel Internet Groningen in aanmerking komen voor een gratis aansluiting hebben deze week een kaart van ons ontvangen. Daar krijgen we veel vragen over want er zijn ook andere initiatieven in Groningen. Op deze pagina beantwoorden wij de meest gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen Snel Internet Groningen en het initiatief bij mij in de buurt?
Snel Internet Provincie Groningen is een regeling van de Provincie Groningen. Rodin Broadband Groningen krijgt binnen deze regeling een lening en een subsidie om ‘witte adressen’ te voorzien van snel internet zonder dat de bewoners daar aansluitkosten voor hoeven te betalen. Dit is uniek in Nederland, bij veel andere projecten worden aansluitkosten in rekening gebracht.

Kijkt u voor meer informatie over het ontstaan en de regeling van het project Snel Internet Groningen op deze pagina.

Is de aansluiting echt gratis?
Ja, de aansluiting is echt gratis. In de regeling is vastgelegd dat de aansluitkosten voor de bewoners gratis zijn als zij zich binnen de vraagbundelingsperiode aanmelden. Hier moeten wij ons aan houden. Er zijn dus geen aansluitkosten bij aanvang en ook geen aansluitkosten verwerkt in de abonnementsprijs.

Kom ik in aanmerking voor een gratis aansluiting?
Of u in aanmerking komt voor een gratis aansluiting kunt u zelf controleren met de postcodecheck op onze website. De negen aardbevingsgemeenten hebben in de regeling Snel Internet Groningen voorrang gekregen.
Als u de bovenstaande kaart van ons op uw adres heeft ontvangen dan komt uw adres in ieder geval in aanmerking voor een gratis aansluiting.
Na de aardbevingsgemeenten inventariseren we in de loop van 2019 in de overige gemeenten. Daarom is het voor de adressen buiten de bevingsgemeenten nu nog niet mogelijk om een gratis aansluiting aan te vragen. Als u uw gegevens bij de postcodecheck invult kunnen we u straks ook per e-mail informeren als we in uw gebied van start gaan.

Wanneer is de vraagbundeling in mijn gemeente?

Wij verwachten dat de vraagbundeling buiten de bevingsgemeenten halverwege 2019 zal starten.

Wanneer word ik aangesloten?

De eerste adressen in gemeente De Marne maken nu al gebruik van een verbinding. Na De Marne zijn achtereenvolgens Winsum, Eemsmond, Bedum, Loppersum, Ten Boer, Slochteren, Appingedam en Delfzijl aan de beurt.

Wie is de provider op het netwerk?
Kabelnoord is de eerste dienstenprovider op ons netwerk. In de regeling Snel Internet Provincie Groningen staat dat wij een open netwerk moeten leveren. Als andere providers hun diensten over ons netwerk willen leveren, zullen wij daar de mogelijkheden voor bieden. Wij verwachten in de toekomst dan ook meerdere providers op ons netwerk.

Wat zijn de abonnementskosten?

Het introductieaanbod van Kabelnoord voor een internetaansluiting met 100 Mbps download én uploadsnelheid is op dit moment € 50,- per maand. Wilt u ook de tarieven voor telefonie en televisie zien, doet u dan de postcodecheck. Na het invullen van uw gegevens krijgt u het complete introductieaanbod te zien.

Sluiten jullie iedereen aan op glasvezel?
We maken gebruik van een ‘hybride model’. Dat betekent dat wij zorgen voor snelle internetverbindingen en dat de techniek die we daarvoor gebruiken een combinatie is van ‘internet over radio’ en glasvezeltechniek. Wij willen zo veel mogelijk adressen aansluiten op glasvezel. Echter blijkt in de praktijk dat dit niet in alle gevallen haalbaar is. Dit kan verschillende redenen hebben. Deze adressen kunnen wij toch voorzien van snel internet door middel van onze draadloze oplossing. Ongeacht de gekozen techniek die wij gebruiken is het eindresultaat dat u een snelle en betrouwbare verbinding krijgt met dezelfde diensten!

Kansrijk