Eemsmond

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen van Snel Internet Groningen in de gemeente Eemsmond.

De inventarisatie (vraagbundeling) in Eemsmond is gestart op 4 juni en gestopt op 27 juli.

Realisatie Eemsmond

Zoals verwacht starten we in het tweede kwartaal richting de woning te graven. Ondertussen zijn er al een aantal voorbereidende werkzaamheden verricht in de gemeente Eemsmond. De ruggengraat van het netwerk ligt al langs de N363 van Baflo tot aan Koningsoord, zijn er twee masten geplaatst en ligt er ook al glasvezelvoeding tot aan de masten. Oftewel, er wordt hard gewerkt.

Update 24 januari 2019

Wij verwachten dat wij in het tweede kwartaal van 2019 een start gaan maken met de aanleg in de gemeente Eemsmond en richting de woningen gaan graven. De exacte planning zal afhangen van de realisatie in de voorgaande gemeentes, het vergunningstraject en de winterse weersomstandigheden. Zodra wij meer concrete informatie hebben dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Snel Interenet Groningen En Nu ? Eemsmond

En nu?

We stuurden vorige week een kaart met informatie naar de aangemelde adressen met de volgende informatie:

Alle aangemelde adressen in de Gemeente Eemsmond zijn rond de zomer geïnventariseerd. We werken nu hard aan het plannen van de werkzaamheden. Vergunningen worden aangevraagd en her en der is nog aanvullend overleg nodig.

Als we alle plannen klaar hebben, informeren we u over het moment waarop we uw adres kunnen aansluiten. We verwachten u daar begin 2019 over te kunnen informeren.

Schouwing adressen

In ons vorige bericht schreven we dat u halverwege oktober een brief van ons zou ontvangen. Daarmee zijn we te optimistisch geweest. Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u in de loop van november meer informatie.

Hoe gaat het verder?

Woont u in de gemeente Eemsmond en heeft u zich aangemeld voor Snel Internet Groningen? Dan krijgt u halverwege oktober een brief waarin we u meer vertellen over de planning van de schouwingen en de eerste aansluitingen.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws!

In de Gemeente Eemsmond zijn voldoende aanmeldingen! Dat betekent dat we snel internet aan gaan leggen in Eemsmond.

Aanmelden kan niet meer via deze website. Wilt zich alsnog aanmelden of meer informatie, belt u dan 088-011 78 20 of stuurt u een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Status:

De vraagbundeling in Eemsmond is afgesloten. Er zijn voldoende aanmeldingen!

We kunnen aan de slag. Wilt u alsnog aangesloten worden? Stuur dan een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl of bel 088-011 78 20.

Informatiebijeenkomsten in De Mencke op 17 juli 2018

Extra informatiebijeenkomsten op dinsdag 17 juli

Op dinsdag 17 juli organiseren we in Sportcentrum de Mencke twee extra informatiebijeenkomsten. Daar kunt u na een korte presentatie in gesprek gaan met medewerkers van Rodin Broadband Groningen, Kabelnoord en Breedband Noord Groningen. Heeft u nog vragen dan is dit de gelegenheid om ze te bespreken, de aanmeldmogelijkheid in de gemeente Eemsmond sluit op 20 juli.

Indien gewenst helpen de medewerkers van Kabelnoord u bij het aanmelden.

Er zijn twee bijeenkomsten gepland: om 16.30 uur en om 19.30 uur. U kunt dus kiezen welke bijeenkomst u wilt bezoeken. We hopen u daar te ontmoeten.

Veel belangstelling voor snel internet op informatiebijeenkomst.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 19 juni in Hotel Gemeentehuis in Uithuizen informeerden we de bezoekers over Snel Internet Groningen. Tientallen bezoekers sloten gelijk een abonnement af. Wilt u ook meedoen? Doe dan vandaag nog de postcodecheck. Aanmelden voor een gratis aansluiting kan nog tot en met 20 juli 2018.

Informatiebijeenkomst Snel Internet Groningen in gemeente Eemsmond

Bent u bewoner van een ‘wit adres’? Heeft u de postcodecheck al gedaan?

In de informatiekrant die u rond 11 juni heeft ontvangen staat een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst in Hotel Gemeentehuis, Hoofdstraat Oost 16 Uithuizen, van 19.30 tot 21.30 uur op dinsdag 19 juni.

Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via info@snelinternetgroningen.nl of 088-011 78 20 (keuzeoptie 4).

Aanmelden kan tot 20 juli!

De oplettende lezer was het al opgevallen… op de achterzijde van de informatiekrant staat, boven het bestelformulier, een storend foutje.

Daar staat: “Aanmelden kan nog tot 28 juni.” Dat had moeten zijn “Aanmelden kan tot 20 juli”.

Start vraagbundeling in Gemeente Eemsmond

Rond 4 juni ontvangen de bewoners van ‘witte adressen’ in de gemeente Eemsmond informatie over Snel Internet Groningen van hun gemeente. Ongeveer een week later volgt een informatiekrant met meer informatie. In die krant leest u ook hoe u zich aan kunt melden voor de informatiebijeenkomst.