Eemsmond

De inventarisatie (vraagbundeling) in Eemsmond is op 4 juni 2018 gestart en op 27 juli 2018 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

“Dankzij mijn glasvezelverbinding kan ik zonder problemen thuiswerken!”

Jan Vink is docent aan het Alfa college. Het afgelopen jaar moest ook Jan thuiswerken. Dat betekende dus lesgeven ‘op afstand’. “Vorig jaar kregen wij eindelijk een glasvezelverbinding. Voor die tijd kon ik thuiswerken wel vergeten. Het gebrek aan een fatsoenlijke internetverbinding leverde al jaren veel frustratie op. Maar nu kunnen we thuis alles wat vroeger niet kon. Moet je nagaan… soms zitten hier nu vier jongens op de X-box, bij de televisie en tegelijkertijd op de sociale media. En ik kan gerust lesgeven, we hebben meer dan genoeg internetsnelheid.”

Aan het Lutjewegje, even buiten Uithuizermeeden, hapert niets meer. “De internetverbinding is snel en stabiel.” Maar er is nog wel ruimte voor verbetering: “Het internet vind ik prima. Maar het TV kijken kan beter. Ik ben een echte muziekliefhebber en ik heb niets met Friesland. Het TV aanbod van Kabelnoord heeft wat mij betreft te veel Friese zenders en te weinig leuke muziekzenders.”
Jan stapt daarom binnenkort over van provider Kabelnoord naar Onvi. “Vanwege het bredere en aansprekender aanbod aan televisiezenders. Dan ben ik straks weer terug in Nederland in plaats van in Friesland!”

Update

In dit gebied zijn de glasvezelaansluitingen grotendeels gereed. De meeste masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst, maar we moeten nog wel een aantal plaatsen. Alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van de actieve masten zijn aangesloten. Op deze adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

Ten noorden van de N363 zijn de glasvezelaansluitingen gereed. Ten zuiden van de N363 zijn we daar nog mee bezig.

Voortgang aanleg

Veel woningen in de voormalige gemeente Eemsmond zijn al enige tijd geleden ingegraven en ligt de kabel al voor de gevel. Maar we hebben goed nieuws! De verdeelkast is inmiddels gereed om deze aansluitingen te voorzien van licht.

Begin juni starten de werkzaamheden om al deze aansluitingen ten noorden van de N363 af te monteren in de woningen en door te meten. Als alles meezit zullen de laatste aansluitingen tegen het einde van de bouwvak opgeleverd worden. Wanneer de aansluiting in de meterkast gereed is gemaakt zal Kabelnoord contact opnemen voor het plaatsen van het modem.

De eerste actieve aansluiting

De eerste aansluitingen in de het buitengebied van Usquert en Zandeweer zijn live!

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in de omgeving Stitswerd.

Planning realisatie

De afgelopen weken en ook de komende tijd zijn er veel graafploegen te vinden in de voormalige gemeente Eemsmond. De laatste werkzaamheden worden verricht in AP3 en ook oostelijk van de Eemshavenweg zijn wij begonnen met de uitrol van glasvezel.

Op deze pagina kunt u nagaan in welk realisatiegebied u woont en wanneer uw aansluiting gerealiseerd wordt/is.

Start graafwerkzaamheden Eppenhuizen

De laatste woningen ten noorden van de N363 worden aangegraven. Dit is in de buurt van Valom en Uithuizen.
Ook zijn wij aan het graven in het zuidelijke deel van Eemsmond. Zo worden de woningen rond Kantens en Stitswerd geschouwd en zijn de graafwerkzaamheden gestart in Eppenhuizen.

Update realisatie

De adressen boven de N363 (tot Koningsoord) zijn allemaal geschouwd en bijna allemaal aangegraven. De schouwingen gaan de komende periode onder de N363 uitgevoerd worden.

POP Uithuizen en Stitswerd

Vandaag is er in Uithuizen en Stitswerd een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Algemene realisatie update

Er wordt hard gewerkt in Eemsmond. Inmiddels zijn er vier masten geplaatst op de volgende locaties: Usquert, Roodeschool, Uithuizen en in Koningsoord. De voeding van de masten worden met een point-to-point verbinding gerealiseerd via een tijdelijke mast vanuit Munnekezijl. Om deze voeding te kunnen voltooien moet er eerst nog ongeveer vijftien kilometer glasvezel ingeblazen worden. Daarnaast is het nodig om de buizen aan elkaar te koppelen en hiervoor zijn er twee boringen nodig, waaronder een complexe boring onder het spoor door bij Roodeschool. Deze werkzaamheden worden in juni uitgevoerd.

Daarnaast is het goed om te weten dat het ontwerp van het glasvezelnetwerk niet op basis van gemeentegrenzen wordt uitgevoerd, maar op basis van natuurlijke grenzen zoals wateren en grote wegen. Daarom worden de adressen boven de N363 eerst geschouwd. Deze adressen hebben hier een brief over ontvangen en de schouwingen starten in week 26.

Aankondiging schouw

Merendeel van de bewoners ontvangen in de eerste week van juni ’19 een brief omtrent de aankondiging van de schouw. De overige adressen zullen snel volgen.

Backbone door Eemsmond ingegraven

Zoals verwacht starten we in het tweede kwartaal richting de woning te graven. Ondertussen zijn er al een aantal voorbereidende werkzaamheden verricht in de gemeente Eemsmond. De ruggengraat van het netwerk ligt al langs de N363 van Baflo tot aan Koningsoord, er zijn twee masten geplaatst en er ligt ook al glasvezelvoeding tot aan de masten. Oftewel, er wordt hard gewerkt.

Update 24 januari 2019

Wij verwachten dat wij in het tweede kwartaal van 2019 een start gaan maken met de aanleg in de gemeente Eemsmond en richting de woningen gaan graven. De exacte planning zal afhangen van de realisatie in de voorgaande gemeentes, het vergunningstraject en de winterse weersomstandigheden. Zodra wij meer concrete informatie hebben dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Snel Interenet Groningen En Nu ? Eemsmond

En nu?

We stuurden vorige week een kaart met informatie naar de aangemelde adressen met de volgende informatie:

Alle aangemelde adressen in de Gemeente Eemsmond zijn rond de zomer geïnventariseerd. We werken nu hard aan het plannen van de werkzaamheden. Vergunningen worden aangevraagd en her en der is nog aanvullend overleg nodig.

Als we alle plannen klaar hebben, informeren we u over het moment waarop we uw adres kunnen aansluiten. We verwachten u daar begin 2019 over te kunnen informeren.

Schouwing adressen

In ons vorige bericht schreven we dat u halverwege oktober een brief van ons zou ontvangen. Daarmee zijn we te optimistisch geweest. Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u in de loop van november meer informatie.

Hoe gaat het verder?

Woont u in de gemeente Eemsmond en heeft u zich aangemeld voor Snel Internet Groningen? Dan krijgt u halverwege oktober een brief waarin we u meer vertellen over de planning van de schouwingen en de eerste aansluitingen.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws!

In de Gemeente Eemsmond zijn voldoende aanmeldingen! Dat betekent dat we snel internet aan gaan leggen in Eemsmond.

Aanmelden kan niet meer via deze website. Wilt zich alsnog aanmelden of meer informatie, belt u dan 088-011 78 20 of stuurt u een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Status:

De vraagbundeling in Eemsmond is afgesloten. Er zijn voldoende aanmeldingen!

We kunnen aan de slag. Wilt u alsnog aangesloten worden? Stuur dan een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl of bel 088-011 78 20.

Informatiebijeenkomsten in De Mencke op 17 juli 2018

Extra informatiebijeenkomsten op dinsdag 17 juli

Op dinsdag 17 juli organiseren we in Sportcentrum de Mencke twee extra informatiebijeenkomsten. Daar kunt u na een korte presentatie in gesprek gaan met medewerkers van Rodin Broadband Groningen, Kabelnoord en Breedband Noord Groningen. Heeft u nog vragen dan is dit de gelegenheid om ze te bespreken, de aanmeldmogelijkheid in de gemeente Eemsmond sluit op 20 juli.

Indien gewenst helpen de medewerkers van Kabelnoord u bij het aanmelden.

Er zijn twee bijeenkomsten gepland: om 16.30 uur en om 19.30 uur. U kunt dus kiezen welke bijeenkomst u wilt bezoeken. We hopen u daar te ontmoeten.

Veel belangstelling voor snel internet op informatiebijeenkomst.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 19 juni in Hotel Gemeentehuis in Uithuizen informeerden we de bezoekers over Snel Internet Groningen. Tientallen bezoekers sloten gelijk een abonnement af. Wilt u ook meedoen? Doe dan vandaag nog de postcodecheck. Aanmelden voor een gratis aansluiting kan nog tot en met 20 juli 2018.

Informatiebijeenkomst Snel Internet Groningen in gemeente Eemsmond

Bent u bewoner van een ‘wit adres’? Heeft u de postcodecheck al gedaan?

In de informatiekrant die u rond 11 juni heeft ontvangen staat een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst in Hotel Gemeentehuis, Hoofdstraat Oost 16 Uithuizen, van 19.30 tot 21.30 uur op dinsdag 19 juni.

Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via info@snelinternetgroningen.nl of 088-011 78 20 (keuzeoptie 4).

Aanmelden kan tot 20 juli!

De oplettende lezer was het al opgevallen… op de achterzijde van de informatiekrant staat, boven het bestelformulier, een storend foutje.

Daar staat: “Aanmelden kan nog tot 28 juni.” Dat had moeten zijn “Aanmelden kan tot 20 juli”.

Start vraagbundeling in Gemeente Eemsmond

Rond 4 juni ontvangen de bewoners van ‘witte adressen’ in de gemeente Eemsmond informatie over Snel Internet Groningen van hun gemeente. Ongeveer een week later volgt een informatiekrant met meer informatie. In die krant leest u ook hoe u zich aan kunt melden voor de informatiebijeenkomst.