De Marne

De inventarisatie (vraagbundeling) in De Marne is op 28 maart 2018 gestart en op 25 juni 2018 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

In de afgelopen periode zijn de glasvezelaansluitingen in beheer genomen. Op deze adressen wordt gebruik gemaakt van snel internet. De masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst en actief. Alle aangemelde adressen die een zichtverbinding hebben met één van onze masten zijn aangesloten.

Gekleurde huisjes Lauwersoog

Update

We zijn grotendeels gereed in de voormalige gemeente De Marne. Alle geplande glasvezelaansluitingen zijn gemaakt, we werken nog aan de realisatie van een aantal draadloze verbindingen.

Mast Robbegat

Om ook de bewoners in de uiterste hoeken van onze provincie te bereiken maken we naast glasvezel ook gebruik van radioverbindingen. Om deze radioverbindingen te realiseren worden in de hele provincie masten geplaatst. Vorige week de mast in Robbegat geplaatst.

Voortgang

In de voormalige gemeente De Marne zijn er inmiddels veel gebieden die aangesloten zijn op ons netwerk en genieten van snel internet. De volgende gebieden zijn reeds ontsloten: Vierhuizen, Houwerzijl, Kloosterburen, Hornhuizen, Leens, Eenrum, Zuurdijk, Warfhuizen en Wehe-den Hoorn.

Activatie POP Broek

De voeding heeft de reeds geplaatste POP bereikt! Dit betekent dat deze verdeelkast live is.
Ruim 130 adressen die hier op aangesloten zijn worden nog voor het einde van het jaar geactiveerd.

POP Broek

Vandaag is er in Broek een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Livegang eerste aansluiting

De eerste glasvezelaansluiting in De Marne is een feit.

Eerste aansluiting

Realisatie update De Marne

Momenteel zijn 90% van de civiele werkzaamheden gereed en worden de glasvezelkabels ingeblazen. In de eerste week van juni worden de eerste huisaansluitingen verbonden aan het netwerk. Oftewel, de eerste glasvezelaansluitingen gaan in juni ’19 live!

Realisatie

Het is even stil geweest maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten! In de afgelopen maanden is onze aannemer VIB Netwerken druk aan het schouwen geweest met als resultaat dat bijna alle woningen zijn geschouwd. Daarnaast heeft er een cruciale boring plaats gevonden bij het Reitdiep, zijn er vele kilometers gegraven en is ook de eerste POP geplaatst in Ulrum. Meer informatie over deze gebeurtenissen kunt u lezen op onze tijdlijn.

Snel Internet Groningen sluit eerste adressen aan

In de afgelopen weken zijn de eerste adressen aangesloten op de nieuwe breedband internetverbinding van Rodin Broadband Groningen. Een tiental adressen in gemeente de Marne maakt vanaf nu als ‘pilot’ gebruik van het snelle internet en de telefonie en televisiediensten van Kabelnoord uit Dokkum.

Na de succesvolle aansluiting van deze eerste adressen op een draadloze internetverbinding is het pad nu vrij om begin volgend jaar op volle kracht verder te gaan met het aansluiten van alle adressen die zich vanaf maart hebben aangemeld.

Werkzaamheden

Op dit moment zijn onze graafploegen actief in De Marne. U heeft ze misschien al aan het werk gezien bij de N361. Begin 2019 doen we bij alle woningen een ‘schouwing’. De bewoners die zich hebben aangemeld hebben daar vorige week een brief over ontvangen. In februari/maart hebben de eerste adressen een glasvezelaansluiting (onder voorbehoud van verlet). De komende weken worden de eerste aansluitingen met onze radioverbinding gemaakt.

Aangemeld en nu...

En nu...?

Woont u in De Marne en heeft u zich aangemeld voor Snel Internet Groningen? Dan ontving u op 22 of 25 september een brief en een flyer met meer informatie over de aanstaande ‘schouwingen’*. Die schouwingen vinden plaats voorafgaand aan het realiseren van de huisaansluitingen.

Wilt u de flyer digitaal bekijken? Klik dan hier!

*Schouwen is bepalen waar het modem in uw woning moet komen. Dat is vaak in de meterkast of in de woonkamer. De schouwer bekijkt of deze plek geschikt is. Hij bekijkt ook waar de kabel uw woning moet binnenkomen.

Werkzaamheden in volle gang

De werkzaamheden in De Marne zijn in volle gang. Op dit moment wordt er hard gewerkt in Zoutkamp. De eerste aansluitingen worden na de zomervakantie verwacht.

Status:

De vraagbundeling in De Marne is afgesloten. Er zijn voldoende aanmeldingen. Wilt u alsnog aangesloten worden? Stuur dan een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl of bel 088-011 78 20.

Snel lnternet in de Marne

Er zijn in Gemeente de Marne voldoende aanmeldingen binnengekomen, de inwoners van de ‘witte adressen’ die zich aangemeld hebben worden gratis aangesloten.

Per 25 juni is het voor de inwoners van Gemeente de Marne niet meer mogelijk om zich via deze website aan te melden. Wilt u zich alsnog aanmelden, neemt u dan even contact op met Snel Internet Groningen via 088-0011 78 20 (keuze 2 of 4). Als u de postcodecheck uitvoert en de vraagbundeling is gesloten dan heeft u ook de mogelijkheid om uw gegevens achter te laten op het formulier “Ik wil toch graag een aansluiting”.

Vraagbundeling in De Marne nadert einde

De vraagbundelingsperiode in Gemeente De Marne loopt tot en met 26 mei. Daarna sluit de mogelijkheid om uw adres aan te melden via deze website als u in De Marne woont.

Heeft u zich nog niet aangemeld dan heeft u vorige week een e-mailbericht en een kaart ontvangen.

Als u zich al wel heeft aangemeld kreeg u een brief van Kabelnoord met informatie over het aanbod. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat de eerder aangeboden snelheid van 50 Mbps niet langer mogelijk is. Kabelnoord levert straks minimaal 100 Mbps. Daarbij komt de mogelijkheid om uw abonnement uit te breiden met telefonie en/of televisie. Wilt u dat, dan kunt u dat kenbaar maken door opnieuw de postcodecheck op deze website te doen en uw keuze te maken.

Heeft u hier vragen over, belt u dan even met 088-011 78 20, keuze 1.

Aanbod internet, televisie en telefoon bekend

Het aanbod voor internet met televisie en/of telefoon is bekend. U komt op dit aanbod na het doen van de postcodecheck. Aanmelden in Gemeente de Marne kan nog tot en met 26 mei.

Starthandeling Zoutkamp Snel Internet Groningen

Start werkzaamheden

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zoutkamp is op maandag 14 mei het startsein gegeven voor de aanleg van snel internet in Groningen. Gedeputeerde P.H.R. Brouns en burgemeester dhr. F.H. Wiersma van Gemeente De Marne maakten een eerste symbolische verbinding. Op de ‘backbone’ of hoofdader kunnen straks alle 13.687 adressen waar nu nog geen snel internet voorhanden is aangesloten worden. De werkzaamheden aan de snelle internet infrastructuur zullen de komende weken steeds zichtbaarder worden.

We kunnen De Marne aansluiten!

De benodigde aantallen voor de start van de aanleg in De Marne zijn inmiddels gehaald. We kunnen dus beginnen met de aanleg. Meer informatie? Klik hier.

Informatie over televisie en telefonie

T​ijdens de informatiebijeenkomst op 10 april bleek dat er grote behoefte is aan informatie over de toevoeging van televisie en telefonie aan de abonnementen voor snel internet. De inwoners van de witte adressen in De Marne ontvangen medio mei een helder en compleet aanbod.

Met dat verbeterde aanbod verlengen we ook de ​aanmeldperiode tot en met 26 mei. Daarmee hopen we ook de inwoners die nog twijfelen te overtuigen van het belang om nu mee te doen.

Druk bezochte informatieavond in Leens

Ongeveer 200 inwoners van De Marne bezochten op 10 april de eerste informatiebijeenkomst over Snel Internet Groningen in het gemeentehuis in Leens. Na een presentatie door Rodin Broadband Groningen en Kabelnoord werden vele vragen gesteld. Op de meeste vragen konden we een antwoord geven. Op deze pagina geven we zoveel en zo snel mogelijk informatie over de vragen waar we het antwoord nog niet op wisten.

Start vraagbundeling De Marne

Tussen donderdag 29 maart en woensdag 4 april ontvingen de 511 inwoners van ‘witte adressen’ in Gemeente De Marne een brief van de gemeente en een informatiekrant over Snel Internet Groningen. Daarmee is de vraagbundeling van start gegaan. Tot en met 5 mei kunnen de inwoners laten weten of ze mee willen doen. Dat kan via de postcodecheck op deze website.

Informeren van de gemeenteraad

Tijdens de informatie avond op 15 maart informeerden we de gemeenteraad van De Marne over de plannen. Bij deze bijeenkomst was veel publiek aanwezig.