Delfzijl

De inventarisatie (vraagbundeling) in Delfzijl is op 2 mei 2019 gestart en op 12 juli 2019 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

In het gebied ten Noordwesten van Delfzijl (AP4) zijn alle nog openstaande glasvezelverbindingen voor de aanstaande bouwvak gereed. In het gebied ten Zuidoosten van Delfzijl (AP10) zijn we in overleg met de vergunningsverleners over het voorgestelde tracé voor onze glasvezelbuizen.

De masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst en actief en alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze masten zijn aangesloten of er zijn afspraken voor ingepland. Op steeds meer adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

De (grond-) werkzaamheden aan de infrastructuur en het inblazen van de glasvezel is afgerond. Op dit moment plannen we de realisatie van de huisaansluitingen in.

Fundering POP Appingedam plaatsen voor Snel Internet Groningen

Fundatie verdeelkast

Vandaag is de fundering voor de POP (verdeelkast) in omgeving Meedhuizen geplaatst. Hier komen honderden glavezelkabels bij elkaar van de huisaansluitingen in AP10 (zuidelijke deel van de gemeente Delfzijl) en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Glasvezel aanleg in Spijk

Werkzaamheden

Aanleg van glasvezel in de omgeving Spijk.

Verdeelkast glasvezel Spijk

Plaatsing verdeelkast

In Spijk is er vandaag een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een grote verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Mijlpaal!

De eerste draadloze aansluiting in de gemeente Delfzijl is live!

Start werkzaamheden in Delfzijl

De eerste adressen in de gemeente Delfzijl ontvangen deze week een brief met daar in de aankondiging van de schouw.
Wat is een schouw? Tijdens de schouw komt de aannemer kijken naar de situatie op uw adres en spreekt u met de schouwer uw wensen en de mogelijkheden door. We bepalen wat er nodig is om uw adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Wij zijn druk bezig met de aanleg van het netwerk in de voorgaande gemeenten. Wanneer dit is gerealiseerd kunnen we de aanleg gaan voortzetten. Dit betekent niet dat de werkzaamheden in gemeente Delfzijl stilstaan; integendeel.

In gemeente Delfzijl zijn wij alvast begonnen met de engineering van het netwerk. Dit is een enorme puzzel en vergt daarom veel tijd. Zoals gezegd verwachten wij dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Hoe nu verder?

Nu de vraagbundeling is behaald luidt de vraag: hoe nu verder? Wij gaan aan de slag met het ontwerp van het netwerk. Vanwege verschillende factoren is het moeilijk om exact te zeggen wanneer iedereen is aangesloten, maar wij verwachten dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Status vraagbundeling

50% gehaald!

Er zijn voldoende aanmeldingen, gemeente Delfzijl krijgt snel internet!

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 12 juli 2019. 

Twijfelt u nog of wenst u meer informatie? Neem dan snel contact met ons op via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. Wij helpen u graag.

Voordelen Snel Internet Groningen!

Onlangs zijn we in de gemeente Delfzijl langs de deuren gegaan om de nog niet aangemelde ‘witte adressen’ er op te attenderen dat er nog tot uiterlijk 12 juli 2019 aangemeld kan worden voor een gratis aansluiting. Hierbij hebben we tevens de voordelen van de Regeling Snel Internet Groningen besproken.

Ons is opgevallen dat de voordelen niet voor iedereen even duidelijk zijn. Daarom hebben wij een opsomming gemaakt met de redenen waarom u juist zou moeten meedoen. Klik daarvoor op de onderstaande knop:

De voordelen van Snel Internet Groningen

Inloopavonden Woldendorp en Spijk

Spijkster Jaarmarkt

Vandaag staan wij op de Spijkster Jaarmarkt. Heeft u nog vragen over snel internet voor “witte adressen” in gem. Delfzijl? Kom dan gerust langs, wij staan u graag te woord.

Informatiebijeenkomst 15 mei

Op 15 mei organiseerden we een informatiebijeenkomst in De Bolder, Molenberg 13, te Delfzijl. Zo’n 100 belangstellenden lieten zich informeren en veel geïnteresseerden tekenden voor een gratis aansluiting.

Heeft u de postcodecheck al gedaan? U kunt zich nog aanmelden voor een gratis aansluiting tot en met 14 juni 2019!

Hoe kunt u helpen?

Voor de aanleg van snel internet binnen de gemeente Delfzijl is een minimum deelname van 50% van de bewoners op de witte adressen vereist. Als ambassadeur kunt u helpen dit te bereiken en er zo aan bijdragen dat de bewoners in het buitengebied op snel internet worden aangesloten. Wilt u zich aanmelden of meer informatie over het ambassadeurschap, lees dan hier verder.

Start vraagbundeling Delfzijl

Woont u op een ‘wit adres’ (lees daar hier meer over) dan ontvangt u omstreeks 2 mei 2019 een brief waarin u alles leest over de ‘vraagbundelingsperiode’ in uw gemeente.

check uw adres en doe mee

Start vraagbundeling 2 mei

Check nu alvast uw adres en doe mee! Klik hier!