Bellingwedde

Update

Voor aanvang van de regeling Snel Internet Groningen heeft de Provincie Groningen samen met de marktpartijen een lijst samengesteld van adressen waar op dat moment geen breedband verbinding aanwezig is en waar binnen drie jaar geen plannen zijn om dat aan te leggen.

Sinds de uitvoering van deze regeling en de aanleg van ons netwerk hebben er grote ontwikkelingen in de telecommarkt in heel Nederland plaatsgevonden. Zo zijn er inmiddels meerdere marktpartijen begonnen met de aanleg van een (glasvezel) netwerk in de buitengebieden van de provincie Groningen.

Door deze ontwikkelingen verwacht Snel Internet Groningen dat de benodigde doelstelling, een meerderheid van de bewoners in voormalig gemeente Bellingwedde meldt zich aan voor een aansluiting via Snel internet Groningen, niet behaald zal worden. In overeenstemming met de Provincie zal daarom geen vraagbundelingscampagne in dit gebied meer plaatsvinden en gaan wij hier ons netwerk niet aanleggen.

Update

Er is nog geen datum vastgesteld voor de start van de inventarisatie.

Update start vraagbundeling

Als gevolg van de corona-maatregelen verlengt Snel Internet Groningen de vraagbundeling in Groningen, Midden-Groningen en Oldambt. We willen in 2020 zo veel mogelijk witte adressen informeren over de kosteloze aansluiting.

Als we deze inventarisatie hebben afgerond starten we naar verwachting begin 2021 met de vraagbundeling in de voormalig gemeente Belingwedde. We houden u op de hoogte!

Ambassadeurs voor Snel Internet Groningen

Maak snel internet mede mogelijk!

In het vierde kwartaal van 2020 starten wij met de vraagbundeling in voormalig gemeente Bellingwedde. Alle bewoners van de witte adressen in het buitengebied kunnen dan een kosteloze aansluiting aanvragen. Tijdens deze campagne kunnen wij niet zonder de inzet van bewoners, ondernemers en verenigingen. Als we de handen in één slaan kunnen we samen de buitengebieden een boost geven op het gebied van economie en leefbaarheid. Lees hier meer..