Bedum

De inventarisatie (vraagbundeling) in Bedum is op 12 september 2018 gestart en op 26 oktober 2018 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

Voor de aanstaande bouwvak zijn alle nog openstaande glasvezel huisaansluitingen gerealiseerd. De masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst en actief en alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze masten zijn aangesloten of er zijn afspraken voor ingepland. Op steeds meer adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

De verbindingskast (POP) in Stitswerd is aangesloten op onze hoofd verbindingsader (backbone). We zijn nu bezig met het realiseren van de huisaansluitingen.

Gaslek graafwerkzaamheden Onderdendam

Gasleiding geraakt in Onderdendam

Rond het middag uur is er helaas, door de werkzaamheden die voor het project Snel Internet Groningen worden uitgevoerd, een gaslek op de hoek Winsumerweg/Rodeweg in Onderdendam ontstaan. Hierdoor zijn 37 omwonenden tijdelijk van gas verstoten geweest. Gelukkig was Enexis snel ter plaatsen en heeft er voor gezorgd dat alle huishoudens voor 14:30 weer van gas zijn voorzien.

Graafwerkzaamheden Stedum buitengebied

Het was vandaag geen lekker weer langs de geul maar desondanks wordt er op meerdere locaties flink graven!

Voortgang

In de voormalige gemeente Bedum zijn inmiddels alle woningen geengineerd (ingetekend). Hiervan zijn ruim 150 woningen reeds geschouwd en tientallen aangegraven.

De eerste aansluitingen zijn live

In de omgeving Onderdendam zijn de eerste draadloze aansluitingen live! Zij kunnen alvast genieten van snel internet terwijl wij flink doorgraven voor de rest van de bewoners.

Update realisatie

De afgelopen tijd is er in de provincie veel gebeurd. Ook in Bedum zijn de eerste aansluitingen gerealiseerd in de omgeving Onderdendam.

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? Bekijk dan de planning op deze pagina.

Update realisatie

Zoals te zien in het voorgaande bericht zijn we al druk bezig met de werkzaamheden in Bedum. Goed om te weten is dat de schouw van de woningen na de bouwvak zal plaatsvinden.

Wat is een schouwing?

Bij een schouwing komt er iemand kijken naar de situatie op uw adres en kunt u met de schouwer uw wensen en mogelijkheden bespreken. De schouwer bepaalt vervolgens wat er nodig is om uw adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is. Hierdoor kan een schouwing niet op afstand en zal de schouwer altijd op uw adres moeten langskomen.

Plaatsing mast Eemshavenweg

Naar verwachting zijn de eerste werkzaamheden gestart. Zie hierbij de plaatsing van de mast die de radioverbinding in het gebied gaat verzorgen.

Update 24 januari 2019

Wij verwachten dat wij in het tweede kwartaal van 2019 een start gaan maken met de aanleg in de gemeente Bedum en richting de woningen gaan graven. De exacte planning zal afhangen van de realisatie in de voorgaande gemeentes, het vergunningstraject en de winterse weersomstandigheden. Zodra wij meer concrete informatie hebben dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws voor Bedum!

In de Gemeente Bedum zijn voldoende aanmeldingen! Dat betekent dat we ook snel internet aan gaan leggen in Bedum.

Aanmelden kan niet meer via deze website. Wilt u zich alsnog aanmelden of meer informatie, belt u dan 088-011 78 20 of stuurt u een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Status

De vraagbundeling in Bedum is in nog volle gang. Dagelijks komen er nog nieuwe aanmeldingen bij.

50% gehaald!

Het benodigde aantal aanmeldingen is inmiddels gehaald!

Aanmelden voor een gratis aansluiting kan nog tot 26 oktober. Twijfelt u nog of wenst u meer informatie? Neem dan even contact met ons op via  088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl.

Als u op een ‘wit adres’ woont kunt u ook naar één van de informatierondes op donderdag 25 oktober komen. Om 16.30 of 19.30 uur staan wij voor u klaar en beantwoorden we al uw vragen in Hotel ’t Gemeentehuis in Bedum.

Informatiebijeenkomst Bedum

Videoverslag van de informatiebijeenkomst in Het Trefcentrum op 27 september. Heeft u de postcodecheck al gedaan? Aanmelden kan nog tot en met 26 oktober!

#Wijdoenmee actie

Win een luchtfoto!

Vanaf maandag 8 oktober ziet u ze overal in de gemeente Bedum… die bordjes met “Wij doen mee”. Woont u op een ‘wit adres’ dan maakt u kans op een luchtfoto. Kijk op deze pagina om alles te weten te komen over deze actie!

Grote belangstelling tijdens informatieavond

We merkten op 27 september hoe groot de belangstelling voor Snel Internet Groningen in Bedum is. Het Trefcentrum zat goed vol. Op deze pagina publiceren we op korte termijn de video die van deze avond is gemaakt.

Informatiebijeenkomst

Op 27 september is er een informatiebijeenkomst in het Trefcentrum. Is uw adres ‘wit’ (meer informatie over ‘witte’ en ‘grijze’ adressen kunt u hier vinden) dan kunt u zich aanmelden via info@snelinternetgroningen.nl of 088-011 78 12 (keuzeoptie 4). In de informatiekrant leest u hier meer over.

krant bedum

Verspreiding informatiekrant

Rond 19 september ontvangen alle ‘witte adressen’ een informatiekrant.

Bedum-Westerdijkshorn-Heerlykheyd

Start vraagbundeling

Rond 12 september ontvangen de bewoners van de 270 ‘witte adressen’ in de gemeente Bedum informatie over Snel Internet Groningen van hun gemeente.