Burgemeester Appingedam is blij met de komst van snel internet voor het buitengebied van Appingedam

“Deze kans mag u niet laten lopen!”

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is maar wat blij met de komst van het snelle internet voor het buitengebied van Appingedam. “Op de witte adressen gaat het internet vaak nog via een telefoonlijntje. Dat is zo traag, dat kun je je haast niet meer voorstellen. En dat terwijl een goede en snelle internetverbinding essentieel is voor agrariërs, ondernemers en de bewoners van het buitengebied.”

“We hebben als gemeente niet voor niets de handen ineengeslagen met de provincie. Het is goed dat er nu een regeling is waarbij de mensen in het buitengebied worden aangesloten. Snel en goed internet is gewoon een nutsvoorziening. Je kunt niet meer zonder en in de toekomst wordt internet alleen nog maar belangrijker. Kijk naar de ontwikkelingen met zorg op afstand en de rol van domotica in bedrijven”, zegt Hiemstra.

Het snelle internet komt er alleen maar als meer dan de helft van de witte adressen meedoet. De burgemeester verwacht dat die drempel wel wordt gehaald. “Ik denk dat veel bewoners en bedrijven een aansluiting gaan nemen. Het heeft ook wel een beetje te maken met solidariteit. Ook als je zelf niet echt de behoefte hebt, kan het wel zo zijn dat je buurman staat te springen om een snelle verbinding. Bovendien: de aansluiting is gratis, maar het verhoogt de waarde van je woning.”

“Gelukkig gaan er een aantal enthousiaste ambassadeurs op pad om zoveel mogelijk mensen over te halen. Want dit is echt een unieke kans en die mag je eigenlijk niet laten lopen”, zo besluit de burgemeester.

Kansrijk