Appingedam

De inventarisatie (vraagbundeling) in Appingedam is op 14 maart gestart en op 17 mei voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

Voor de aanstaande bouwvak zijn alle nog openstaande glasvezel huisaansluitingen gereed. Op deze adressen kunnen de bewoners dan gebruik maken van snel internet. De masten voor de internet over radioverbindingen in de omgeving zijn op één na gebouwd en actief. Alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van de masten zijn aangesloten of er zijn afspraken voor ingepland.

Update

De (grond-) werkzaamheden aan de infrastructuur zijn afgerond. We werken nu aan het blazen van glasvezel en het maken van de huisaansluitingen.

Werkzaamheden Snel Internet Groningen Inblazen Glasvezel

Waar het leggen van onze oranje mantelbuizen is afgerond, kunnen we starten met het inblazen van glasvezel. Hierbij zet de aannemer met een compressor luchtdruk op de buis. Met een blaasmachine voert hij de kabel in.

Mijpaal!

De eerste draadloze aansluiting in de gemeente Appingedam is actief!

Start werkzaamheden Appingedam

De eerste adressen in de gemeente Appingedam ontvangen deze week een brief met daarin de aankondiging van de schouw.
Wat is een schouw? Tijdens de schouw komt de aannemer kijken naar de situatie op uw adres en spreekt u met de schouwer uw wensen en de mogelijkheden door. We bepalen wat er nodig is om uw adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Wij zijn druk bezig met de aanleg van het netwerk in de voorgaande gemeenten. Wanneer dit is gerealiseerd kunnen we de aanleg gaan voortzetten. Dit betekent niet dat de werkzaamheden in gemeente Appingedam stilstaan; integendeel.

In gemeente Appingedam zijn wij alvast begonnen met de engineering van het netwerk. Dit is een enorme puzzel en vergt daarom veel tijd. Zoals gezegd verwachten wij dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Hoe nu verder?

Nu de vraagbundeling is behaald luidt de vraag: hoe nu verder? Wij gaan aan de slag met het ontwerp van het netwerk. Vanwege verschillende factoren is het moeilijk om exact te zeggen wanneer iedereen is aangesloten, maar wij verwachten dat de start van de realisatie plaatsvindt eind 2019. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons gerust bellen op 088-011 78 20 of mailen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Status vraagbundeling

50% gehaald!

Er zijn voldoende aanmeldingen, gemeente Appingedam krijgt snel internet!

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 17 mei.

Twijfelt u nog? Of heeft u nog vragen? Schroom dan niet en neem contact met ons op door te bellen naar 088-0117820 of een e-mail te sturen naar info@snelinternetgroningen.nl.

Informatiebijeenkomst 30 april

Op dinsdag 30 april heten wij u van harte welkom tijdens onze informatiebijeenkomst in ontmoetingscentrum Kabzëel, Dijkstraat 77, in Appingedam om 16:30 uur en 19:30 uur. Wij staan u dan graag te woord om uw vragen te beantwoorden en of te helpen bij uw aanmelding. U hoeft zich niet aan te melden.

Graag tot dan!

Burgemeester Appingedam is blij met de komst van snel internet voor het buitengebied van Appingedam

“Deze kans mag u niet laten lopen”, aldus Burgemeester Anno Wietze Hiemstra. Wilt u weten waarom? Dit kunt u hier lezen.

Anno Wietze Hiemstra Burgemeester Appingedam

#Wijdoenmee actie

Tuinbordjes

Deze week krijgen alle adressen die zich voor maandag 1 april hebben aangemeld een tuinbordje. Middels dit tuinbordje kunnen bewoners laten zien dat ze binnenkort snel internet krijgen en de zichtbaarheid van het project vergroten. Meer hierover kunt u lezen op deze pagina.

Daarbij hoort ook een leuke actie. Wanneer u een foto maakt van uzelf of uw familie bij of met het Wij Doen Mee bordje, dan maakt u kans op een luchtfoto van uw huis, boerderij of straat. De leukste inzendingen worden door onze volgers bepaald aan de hand van de meeste likes en deelacties.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 27 maart was er een informatiebijeenkomst in Buurthuis Westerdraai, Lissstraat 16 te Appingedam.  Alle ‘witte adressen’ zijn hier over geïnformeerd en hebben een informatiekrant ontvangen.

Start vraagbundeling Appingedam

Woont u op een ‘wit adres’ (lees daar hier meer over) dan ontvangt u omstreeks 14 maart 2019 een brief waarin u alles leest over de ‘vraagbundelingsperiode’ in uw gemeente.

check uw adres en doe mee

Start vraagbundeling 14 maart

Check nu alvast uw adres en doe mee! Klik hier!