Word ook ambassadeur!

Na de succesvolle inventarisatie in het aardbevingsgebied en in de gemeente Westerkwartier is nu Zuid-Oost Groningen aan de beurt! In september komt Snel Internet Groningen naar de voormalige gemeenten Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Oldambt. Begin 2021 start ook de vraagbundeling in de voormalige gemeente Vlagtwedde, Bellingwedde, Veendam, Pekela en Stadskanaal. De aanleg gaat alleen door als minimaal de helft van de adressen die in aanmerking komen, daadwerkelijk meedoet. Daar kunt u een steentje aan bijdragen!

Eenmalige kans

Snel internet is voor heel veel bewoners nog niet vanzelfsprekend. Ruim 15.000 huishoudens in de buitengebieden van Groningen hebben minder dan 30 mbps. Deze witte adressen* zijn economisch onrendabel voor de marktpartijen om aan te sluiten maar kunnen wij nu voorzien van een gratis internetaansluiting. Met zo’n verbinding kan er nu en in de toekomst moeiteloos gebruik gemaakt worden van het internet voor werk, studie, bedrijf, zorg of ontspanning. Met de explosieve toename van het aantal internettoepassingen, kan straks niemand meer zonder een snelle verbinding.
Voorwaarde voor de aanleg is dat minimaal 50% van deze witte adressen een abonnement afsluit. Alleen dan kunnen deze adressen aangesloten worden. Dit is een eenmalige kans!

Gratis aansluiting: Hoe kan dat?

Provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hebben zich hard gemaakt om snel internet in de hele provincie mogelijk te maken. Mede dankzij deze inspanningen, lening en subsidie van Provincie Groningen, EBG en NCG (Kansrijk Groningen) kan er nu snel internet aangelegd worden. Wij zijn in het aardbevingsgebied begonnen en daar geniet nu al een groot aantal adressen van hun gratis snelle internet aansluiting. Nu is ook de rest van de provincie aan de beurt.

Doet u mee?

Ervaring leert dat we sneller het benodigde aantal deelnemers halen als we tijdens de vraagbundeling wat hulp krijgen van mensen die de lokale situatie goed kennen. Daarom zoeken we altijd de interactie met actieve dorps- en buurtverenigingen, betrokken bewoners en enthousiaste ondernemers. We kunnen alle hulp goed gebruiken! Als we de handen inéén slaan kunnen we samen de buitengebieden sneller ontsluiten en daarmee een stevige impuls geven aan de regio, jeugd en bedrijvigheid.

Ambassadeurs voor Snel Internet Groningen

Wat doet een ambassadeur

De rol van een ambassadeur kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld meehelpen bij de organisatie van een informatieavond voor bewoners, berichten delen, met ons meedenken, een bijdrage leveren aan het informatiekrantje of in uw eigen vereniging of omgeving de deelname aanmoedigen door de medebewoners hierover voor te lichten. U bepaalt dus zelf waar u wel en niet aan bij wilt dragen.

Aanmelden als ambassadeur

Wilt u een steentje bijdragen aan snel internet in het buitengebied? Meld u zich dan aan als ambassadeur, door een e-mail met uw gegevens te sturen naar: ambassadeurs@snelinternetgroningen.nl.
Wij nemen dan contact met u op om u verder te informeren.

 

*Snel Internet Groningen (Rodin Broadband Groningen B.V.) mag alleen ‘witte adressen’ aansluiten. Dat zijn adressen waar geen breedband infrastructuur (NGA, Next Generation Access) aanwezig is en waar binnen drie jaar geen plannen zijn om die aan te leggen. In de provincie Groningen gaat het om ruim 15.000 adressen. Kijk voor meer informatie op www.snelinternetgroningen.nl)

Kansrijk