Westerkwartier

Vanaf juni 2019 zijn we begonnen met onze campagne in gemeente Westerkwartier. De vraagbundeling in de gemeente Westerkwartier is gehaald. In alle vier voormalige gemeenten (Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn) zijn voldoende aanmeldingen. De planning voor de aanleg van het Westerkwartier vindt u hier.

Update uitvoering werkzaamheden Westerkwartier

De afgelopen periode hebben wij in Westerkwartier problemen gehad met de uitvoering van het graafwerk. Door capaciteitsproblemen lagen de werkzaamheden stil.
Deze week hebben we een overeenkomst gesloten met DTC solutions, een ervaren aannemer voor data- en telecommunicatie. Zij beginnen deze week in het Westerkwartier, ten zuiden van de A7.

DTC neemt binnenkort contact op met de bewoners van de adressen die zich aangemeld hebben voor een gratis aansluiting. Ze plannen dan een schouw in. Tijdens die schouw bepalen de aannemer en de bewoners samen wat de beste plaats is voor de aansluiting en worden eventuele bijzonderheden besproken.

Na de schouw zal de aannemer de graaf- en aansluitwerkzaamheden uitvoeren. Vervolgens kan provider ONVI de aansluiting activeren. Alle bewoners krijgen hier deze week per post bericht over.
Samen met DTC solutions en ONVI doen wij ons best om het Westerkwartier nu zo snel mogelijk van snel internet te voorzien.

Plaatsing POP in De Wilp tbv glasvezelenetwerk van Snel Internet Groningen

Plaatsing verdeelkasten

Afgelopen maand zijn er twee POP’s geplaatst in Westerkwartier. Dit keer in Tolbert en in De Wilp. Een POP (Point Of Presence) is een grote verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Update

In het Middag-Humsterland zijn alle nog openstaande glasvezelverbindingen voor de aanstaande bouwvak gereed. In september of oktober starten we met de graafwerkzaamheden ten Noordwesten van Zuidhorn. We hebben in de planning om alle glasvezelaansluitingen in Westerkwartier in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden.

Over de plaatsing van de benodigde masten voor de adressen die we met een internet over radioverbinding aan willen sluiten zijn wij in gesprek met de vergunningverleners.

Voor de draadloze verbindingen in het noorden van Middag-Humsterland kunnen wij gebruikmaken van een zichtverbinding met eerder geplaatste masten. Op die adressen maken de bewoners als gebruik van snel internet.

Plaatsing POP Doezum

Vandaag is er in Doezum een POP geplaatst. Een POP (Point Of Presence) is een verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

Boring Reitdiep-Garnwerd

Het heeft enorm veel voeten in de aarde gehad in de voorbereiding maar deze week was het eindelijk zover! De boring onder het Reitdiep ter hoogte van Garnwerd is een feit. De boring heeft een lengte van maar liefst 350 meter, ligt op 26 meter diepte en verbindt de gemeente Het Hogeland met de gemeente Westerkwartier.

Wethouder Elly Pastoor graaft

Rodin en glasdraad graven samen in Westerkwartier

Wij gaan onze krachten bundelen met Glasdraad voor de aanleg van snel internet in het Westerkwartier! De symbolische starthandeling met wethouder Elly Pastoor vond vandaag plaats bij Garnwerd aan Zee.

Lees hier het hele persbericht

Status vraagbundeling

De vraagbundeling in de gemeente Westerkwartier is gehaald.

50% gehaald!

Zuidhorn

50% gehaald!
Marum

50% gehaald!
Grootegast

50% gehaald!

Leek

Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog!

Twijfelt u nog of wenst u meer informatie? Neem dan snel contact met ons op via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. Wij helpen u graag.

Laatste inloopavond Westerkwartier

Op 18 december is de laatste inloopavond voor de gemeente Westerkwartier.

Wij zijn tussen 16:30-18:30 en 19:30-21:30 aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en desgewenst u te helpen met uw aanmelding.
Aanmelden voor deze avond is niet nodig.
Locatie: In de Klaver, Molenweg 2, 9365 PD Niebert

Let op: Aanmelden kan nog tot 19 december 2019!

Einddatum vraagbundeling Westerkwartier

De einddatum van de vraagbundeling ten zuiden van de A7 is 19 december 2019.

Heeft u nog vragen of hulp nodig bij uw aanmelding. Bel ons dan op 088-0117820 (optie 2)

Update

De vraagbundeling ten noorden van de A7 sluit VRIJDAG! 

U heeft nog twee weken!

De witte adressen in het Westerkwartier, ten noorden van de A7, kunnen zich tot 6 december aanmelden! De adressen uit dit gebied die zich nog niet hebben aangemeld, ontvangen eind deze week een laatste oproep om zich aan te melden.

Nieuwe bijeenkomsten Westerkwartier

In november organiseren wij een aantal bijeenkomsten in de gemeente Westerkwartier. Wij starten iedere avond om 20:00 uur. Laat u ons weten op welke avond u aanwezig bent?

– 12 november, Café Pluim, Hoofddiep 66 te Zevenhuizen
– 13 november, In de Klaver, Molenweg 2 te Niebert
– 14 november, Ons Centrum, Kruisweg 30 te Marum
– 18 november, Oomkegast, De Olde Ee 10 te Boerakker
– 19 november, ’t Humsterland, Englumstraat 10 te Oldehove
– 21 november, Zalencentrum Balk, De Gast 39 te Zuidhorn

Succesvolle bijeenkomsten

Afgelopen week waren er weer drie succesvolle bijeenkomsten. Ruim 130 bewoners lieten zich informeren in Marum, Niebert en Zevenhuizen.
Wilt u dat wij ook bij u in de buurt langskomen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of 088 0117820 (optie 2).

Status vraagbundeling

De vraagbundeling in de voormalige gemeente Zuidhorn is gehaald!

Ondernemers Nienoord ook geïnteresseerd in Snel Internet Groningen

Voor bedrijven is snel internet van groot belang en de urgentie werd vandaag weer bevestigd door de ondernemers op landgoed Nienoord. Zij nodigden ons uit om in gesprek te gaan over de wensen en mogelijkheden.

Ook geïnteresseerd in een samenwerking? Wij komen graag bij u langs! Plan een afspraak in via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl.

Informatiebijeenkomst Zevenhuizen

Informatiebijeenkomst Zevenhuizen

Woensdagavond hebben wij een geslaagde informatiebijeenkomst georganiseerd bij Camping aan de Bosrand te Zevenhuizen met een opkomst van circa vijftig geïnteresseerden.

Wij willen hierbij Camping aan de Bosrand hartelijk danken voor de gastvrijheid.

Wenst u ook meer informatie of heeft u nog vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. Wij staan u graag te woord.

Voordelen Snel Internet Groningen

Waarom zou je als ‘wit adres’ mee doen met Snel Internet Groningen? Bekijk hier een toelichting van de onderstaande voordelen.

Voordelen Snel Internet Groningen

Wilpsterzomermarkt

Wilpsterzomermarkt!

Vandaag staan wij op de Wilpsterzomermarkt van 14:00 uur tot 21:00 uur. Heeft u nog vragen over een (gratis) Snel Internet aansluiting voor “witte adressen” in gemeente Westerkwartier? Kom dan gerust langs, wij staan u graag te woord!

Keukentafel gesprek

Keukentafel gesprek aanvragen?

Overweegt u samen met uw buurtgenoten om u aan te melden voor een gratis Snel Internet aansluiting, maar hebben jullie nog vragen? Vraag dan samen met uw buurtgenoten een “keukentafel gesprek” aan. Één van onze adviseurs komt dan bij u thuis langs en zal de tijd nemen om uw vragen te beantwoorden.

Vraag een keukentafel gesprek aan via: 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl.

Informatiebijeenkomsten Westerkwartier

De in totaal acht informatiebijeenkomsten in Zuidhorn, Leek, Lutjegast, Marum, Oostwold, Kommerzijl, De Wilp en Kornhorn waren een groot succes met een opkomst van een +/- 1000 geïnteresseerden. Bekijk het videoverslag en onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van de opkomst en hoe de ‘witte adressen’ zijn geïnformeerd over de gratis Snel Internet aansluiting.

SIG adviseurs

Snel Internet Groningen adviseurs

De komende dagen gaan onze Snel Internet Groningen adviseurs in gemeente Westerkwartier langs de deuren bij de ‘witte adressen’ om te vertellen over de voordelen van een gratis aansluiting en Snel Internet. Als u niet thuis bent dan komt de adviseur nog een tweede keer langs. U kunt ons met vragen altijd bellen op 088-011 78 20. Zo willen we alle ‘witte adressen’ volledig op de hoogte stellen van de Regeling Snel Internet Groningen.

Tolbert jaarmarkt

Tolbert jaarmarkt

Vandaag staan wij op de Tolbert Jaarmarkt. Heeft u nog vragen over snel internet voor “witte adressen” in gem. Westerkwartier? Kom dan gerust langs, wij staan u graag te woord.

Jaarmarkt Grijpskerk

Jaarmarkt Grijpskerk

Informatiebijeenkomsten Zuidhorn en Leek

Bekijk het videoverslag van de eerste twee informatiebijeenkomsten over Snel Internet Groningen in gemeente Westerkwartier.

Informatie avond Westerkwartier

Informatiebijeenkomst Zuidhorn

Op 11 juni hebben wij een geslaagde eerste informatiebijeenkomst georganiseerd voor de Westerkwartierders in Zalencentrum Balk te Zuidhorn. Tijdens de informatiemarkt hebben wij vernomen dat de uitnodigingsbrief voor deze bijeenkomst niet iedereen tijdig heeft bereikt. Dit gold voornamelijk voor de “witte adressen”in voormalig gemeente Zuidhorn. Dit betreuren wij zeer en in het verlengde daarvan organiseren we op een later moment nog een extra informatieavond. De overige “witte adressen” in voormalige gemeenten Grootegast en Marum zullen zaterdag a.s. worden geïnformeerd over de komende informatiebijeenkomsten. Wij kijken uit naar uw komst.

Heeft u vragen?

Tijdens onze vraagbundeling krijgen wij vaak een aantal specifieke vragen en hebben wij de meest gestelde vraagbundelingsvragen opgesomd.

Bekijk de meest gestelde vraagbundelingsvragen

Indien u geen antwoord op uw vraag kan vinden, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. U kunt ook kijken naar de overige veelgestelde vragen.

Start vraagbundeling Westerkwartier

Indien u op een ‘wit adres’ woont (check hier of uw adres wit is), dan ontvangt u omstreeks 29 mei 2019 een ‘kaart’ waarmee u kunt aanmelden voor snel internet in gemeente Westerkwartier.

Fases van snel internet

Start vraagbundeling 29 mei

Check nu alvast uw adres en doe mee! Klik hier!