Ten Boer

De inventarisatie (vraagbundeling) in Ten Boer is op 4 december 2018 gestart en op 18 januari 2019 voltooid.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de realisatie. De planning voor het aardbevingsgebied vindt u hier.

Update

Voor de aanstaande bouwvak zijn alle nog openstaande glasvezel huisaansluitingen gereed. De masten voor onze internet over radioverbindingen zijn geplaatst en actief. Alle aangemelde adressen met een zichtverbinding met één van onze masten zijn aangesloten of er zijn afspraken voor ingepland. Op steeds meer adressen maken de bewoners gebruik van snel internet.

Update

We blazen op dit moment glasvezel en plannen het maken van de huisaansluitingen in.

Werkzaamheden Snel Internet Groningen Inblazen Glasvezel

Waar het leggen van onze oranje mantelbuizen is afgerond, kunnen we starten met het inblazen van glasvezel. Hierbij zet de aannemer met een compressor luchtdruk op de buis. Met een blaasmachine voert hij de kabel in.

Voortgang Ten Boer

Inmiddels is de voormalige gemeente Ten Boer volledig geengineerd en zijn alle woningen geschouwd op een enkele woning na.

PoP glasvezel Sint Annen

PoP geplaatst Sint Annen

De PoP in Sint Annen is geplaatst! Een POP (Point Of Presence) is een verdeelkast wat in de volksmond ook wel een wijkcentrale wordt genoemd. Hier komen honderden aansluitingen bij elkaar en kan de provider er voor zorgen dat de diensten bij de bewoners komen.

PoP Sint Annen

De fundering voor de PoP (verdeelkast) in Sint Annen is geplaatst. In het begin van 2020 zal de behuizing van de PoP geplaatst worden.

Update planning

In de omgeving Ten Post zijn de eerste woningen aangegraven!

Bent u benieuwd wanneer u aan de beurt bent? Op deze pagina vindt u de planning van het aardbevingsgebied.

Schouwingen Wittewierum

Onze aannemer neemt in oktober contact op met de adressen uit de omgeving Wittewierum om een schouw in te plannen. Bij deze schouwing komt er iemand kijken naar de situatie op uw adres en spreekt u met de schouwer uw wensen en de mogelijkheden door. We bepalen wat er nodig is om uw adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Aankondiging schouw Woltersum en Ten Post

De adressen in de omgeving Woltersum en Ten Post ontvangen in september een bericht met daarin de aankondiging van de schouw.

Radioverbinding masten: Ellerhuizen en De Paauwen

Naar verwachting zijn de eerste werkzaamheden gestart in gemeente Ten Boer. Zie de onderstaande foto’s van de masten in Ellerhuizen en De Paauwen die de radioverbinding in het gebied gaat verzorgen.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden

Nu de vraagbundeling in Ten Boer is gehaald, zijn wij aan de slag gegaan met de voorbereidende werkzaamheden. Momenteel zijn we druk bezig met de engineering van het netwerk. Dit is een enorme puzzel en vergt daarom veel tijd.
In de voorgaande gemeenten zijn we druk bezig met de aanleg van het netwerk. In het belang van het gehele netwerk is het cruciaal dat de voeding vanuit Friesland komt. Dit hebben we gerealiseerd door een grootschalige boring op de grens van Friesland en Groningen. Lees hier meer over de indrukwekkende boring.

Sluiting vraagbundeling

Aanmelden kan vanaf nu niet meer via deze website. Wilt u zich alsnog aanmelden of heeft u nog vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met 088-0117820 of stuur een e-mail naar info@snelinternetgroningen.nl.

Update 24 januari 2019

Afgelopen vrijdag is de vraagbundeling gesloten en is het beste resultaat tot nu toe behaald. Dit hebben wij mede te danken aan de inzet van onze ambassadeurs.
Wij verwachten dat de realisatie in het laatste kwartaal van 2019 gaat plaatsvinden. De exacte planning zal afhangen van de realisatie in de voorgaande gemeentes, het vergunningsproces en de winterse weersomstandigheden. Zodra wij meer concrete informatie hebben dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Wij doen mee sticker

Goed nieuws voor Ten Boer!

In de gemeente Ten Boer zijn voldoende aanmeldingen. Dat betekent dat we ook snel internet aan gaan leggen in Ten Boer.

U kunt zich nog aanmelden via deze website. Check uw postcode en doe mee.

Heeft u nog vragen, kom dan naar de extra informatierondes in Het Buurhoes op woensdag 16 januari. Om 16.30 uur en om 19.30 uur starten we een informatieronde. We staan dan voor u klaar om vragen te beantwoorden en u desgewenst te helpen bij uw aanmelding.

Status

50% gehaald!

Het benodigde aantal aanmeldingen is gehaald!

Er komen dagelijks nieuwe aanmeldingen binnen.

Check uw adres en doe mee, klik hier!

Twijfelt u nog of wenst u meer informatie? Neem dan snel contact met ons op via 088-011 78 20 of info@snelinternetgroningen.nl. Wij helpen u graag.

Vraagbundeling in volle gang!

De vraagbundeling voor Snel Internet Groningen in Ten Boer is in volle gang. Op steeds meer adressen ziet u de bordjes met “wij doen mee” staan. Dat moet ook, want volgende week vrijdag loopt de periode af waarin de bewoners van de adressen die mee kunnen doen zich kunnen aanmelden voor een gratis aansluiting. Op 18 december organiseerde Snel Internet Groningen in het Buurhoes een goed bezochte informatiebijeenkomst.

Check uw postcode en doe mee. Heeft u nog vragen, kom dan naar de extra informatierondes op woensdag 16 januari. Om 16.30 uur en om 19.30 uur starten we een informatieronde. We staan dan voor u klaar om vragen te beantwoorden en u desgewenst te helpen bij uw aanmelding.

Ten Boer informatieavond Snel Internet Groningen

Informatiebijeenkomst Ten Boer

Bent u bewoner van een ‘wit adres’? Heeft u de postcodecheck al gedaan?

In de informatiekrant die u rond 12 december heeft ontvangen staat een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst in Buurhoes Ontmoetingscentrum van 20.00 tot 22.00 uur op dinsdag 18 december.

Wilt u erbij zijn? Dan kunt u zich aanmelden via info@snelinternetgroningen.nl of 088-011 78 20 (keuzeoptie 4).

Snel Internet Groningen in Ten Boer Campagne

Start Vraagbundeling

Op verschillende plekken in Ten Boer ziet u ze staan… Check uw adres en doe mee!

Start vraagbundeling Ten Boer

Woont u op een ‘wit adres’ (lees daar hier meer over) dan ontvangt u omstreeks 4 december een brief waarin u alles leest over de ‘vraagbundelingsperiode’ in uw gemeente.

check uw adres en doe mee

Start vraagbundeling

Check nu alvast uw adres en doe mee! Klik hier!